Головна Новини Бандити викрали 18-річного тернополянина і вимагали за нього викуп

Бандити викрали 18-річного тернополянина і вимагали за нього викуп

На Івано-Франківщині поліцейські оперативно затримали зловмисників, які викрали чоловіка та вимагали за нього викуп

Зловмисникам інкримінують дві статті Кримінального кодексу України, за якими їм загрожує до семи років позбавлення волі. Правоохоронці з’ясовують обставини та деталі події.

Співробітники Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно зі слідчими Тисменицького відділу поліції під процесуальним керівництвом Тисменицької прокуратури затримали трьох зловмисників – двох мешканців Івано-Франківська та мешканця Тлумаччини, які незаконно утримували мешканця Тернопільщини і вимагали у його батьків викуп.

Інформація про те, що 18-річного молодика побили та незаконно утримують у квартирі, надійшла до поліції від батьків. Останні повідомили, що за їхнього сина зловмисники вимагають викуп у сумі 60 тисяч гривень, в іншому випадку вони звернуться у правоохоронні органи і розкажуть про нібито незаконну діяльність хлопця.

Під час проведених невідкладно оперативно – розшукових заходів поліцейські затримали трьох зловмисників під час того, як батьки молодика передавали їм кошти, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції Івано-Франківської області.

Зловмисників, віком 19, 21, 22-років затримано у порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), а також за ч. 2 ст. 189 ККУ (Вимагання вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вирішується питання про обрання судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проводиться слідство.