Головна Новини Байковецького голову визнали винним у ненаданні доступу до публічної інформації

Байковецького голову визнали винним у ненаданні доступу до публічної інформації

Тернопільський Міськрайонний Суд визнав винним байковецького сільського голову Анатолія Кулика у вчинені правопорушення за ст. 212-3 КУпАП “Порушення права на інформацію та права на звернення”. 

Текст з таким судовим рішенням можна знайти у державному реєстрі судових рішень під № 607/1416/18 http://reyestr.court.gov.ua/Review/72966385
Минулого року до Байковецької сільської ради звернувся громадський активіст з проханням надати копії кошторису та робочого проекту зі спорудження пожежної станції у с. Шляхтинці (Байковецька об’єднана громада). У відповідь сільський голова надіслав йому відмову зіславшись на те, що начебто ці документи є об’єктом авторського права. Після чого запитувач звернувся зі скаргою до офісу Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав Людини, де розібрались у суті справи та в січні цього року вручили байковецькому сільському голові протокол про адміністративне правопорушення, а в березні Тернопільський міськрайонний суд виніс постанову в якій визнав Анатолія Кулика винним у вчинені адміністративного правопорушення та наклав на нього штраф.

Чи сплатив  Анатолій Кулик цей штраф, поки що невідомо.

Але це безумовно стане хорошим уроком для місцевих чиновників та прецидентом для відстоювання своїх прав у отриманні документів органів державної влади для громадських активістів з Тернопільщини.

Джерело: Байківці Інфо