Головна Новини Бабуся вирощувала опійний мак на пиріжки?

Бабуся вирощувала опійний мак на пиріжки?

Операція «Мак-2016» триває на Тернопільщині. Поліція області викрила майже півсотні фактів незаконного посіву маку. Найбільше любителів вирощувати заборонені рослини у Кременецькому, Збаразькому і Бучацькому районах. Також зафіксовано кілька фактів вирощування марихуани та конопель. Порушників чекає відповідальність.
МакОперація «Мак-2016» триватиме до кінця літа. Поліцейські проводитимуть регулярні рейди по всіх населених пунктах. Мета – виявити та знищити незаконні посіви маку та інших нарковмісних речовин.
«Від початку операції «Мак-2016» було виявлено більше п’ятдесяти фактів незаконного посіву дурману. Найбільше таких випадків на Кременеччині та Збаражчині. Кожне порушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковане частиною першою ст. 310 Кримінального кодексу України. Резонансний випадок стався у селі Зелена Бучацького району. На присадибній ділянці в одної жінки було виявлено понад дві тисячі рослин маку. Тож зрозуміло, що жінка вирощувала мак не для пиріжків. У селі Стриївка Збаразького району господарі вирощували окрім маку ще й більше десяти кущів марихуани. Порушники відповідатимуть перед законом», – розповідають в обласному управлінні поліції області.
Поліцейські вкотре нагадують про кримінальну відповідальність за вирощування нарковмісних речовин.