Головна Новини Аудитори Тернопільщини попередили порушень у сфері публічних закупівель на суму 846 млн...

Аудитори Тернопільщини попередили порушень у сфері публічних закупівель на суму 846 млн гривень

гроші

грошіПротягом січня – вересня 2017 року фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області в системі електронних закупівель проаналізували 84 інформації на суму понад 1766 млн грн. За результатами аналізу попередили зайвих витрат на закупівлю товарів, робіт та послуг на загальну суму 846 млн грн, повідомили в Прес-службі Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області

Зокрема, завдяки надісланим рекомендаціям відмінено конкурсні торги за 35 процедурами закупівель на суму 837,5 млн грн, розірвано вже укладені договори за 10 процедурами на 8,5 млн грн.
Окрім того, протягом зазначеного періоду аудитори перевірили питання дотримання законодавства у сфері публічних закупівель в ході 25 ревізій та 2 перевірок закупівель. Порушення виявили на 15 об’єктах контролю, в тому числі придбання товарів, робіт та послуг без проведення процедури закупівлі – на 3 об’єктах контролю на загальну суму 26,1 млн грн.
Під час цих контрольних заходів встановлені також порушення щодо оформлення документації конкурсних торгів, дотримання порядку оприлюднення інформації та встановлених термінів укладення договорів, складання звітів про результати здійснення процедури закупівлі тощо.
За вчинені порушення складено та направлено на розгляд судів 8 протоколів за ст.164-14 КУпАП, до адміністративної відповідальності притягнуто 1 особу на суму штрафу 17 тис. грн.
Про результати контрольних заходів поінформовано прокуратуру Тернопільської області, в тому числі 10 ревізійних матеріалів передано правоохоронним органам.