Головна Новини АТОвці поновлюються на роботу через суд

АТОвці поновлюються на роботу через суд

Борщівський районний суд Тернопільської області завершив розгляд справи за позовом воїна Операції об’єднаних сил ЗСУ В. до Бурдяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, відділу освіти, сім”ї, молоді, фізичної культури та спорту Борщівської районної державної адміністрації про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, повідомляє Прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області
У судовому засіданні позивач пояснив, що, працюючи на посаді робітника Бурдяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, 30 серпня 2016 року підписав контракт із Міністерством оборони України про проходження військової служби у Збройних силах України та повідомив керівництво школи про своє рішення.

Військову службу проходить із 1 вересня 2016 року по теперішній час. Майже 14 місяців перебував на території проведення антитерористичної операції та безпосередньо брав у ній участь. Тож просив суд поновити його на посаді робітника та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу, оскільки вважає, що його було звільнено з роботи з грубим порушенням вимог ч. 3 ст. 119 КЗпП України та ч. 2 ст. 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», а накази № 13-к від 30 серпня 2016 року та № 13-к від 1 вересня 2016 року про його звільнення визнати незаконними та скасувати.

Вивчивши матеріали справи та перевіривши доводи сторін, суд першої інстанції визнав незаконним і скасував наказ директора Бурдяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №13-К від 1 вересня 2018 року про звільнення В. із посади. На підставі п. 3 ст. 36 КЗпП позивача поновлено на роботі. За час вимушеного прогулу з 31 серпня 2016 року по 31 серпня 2017 року з відділу освіти, сім”ї, молоді, фізичної культури та спорту Борщівської РДА на користь позивача стягнуто понад 16 тис. 16 грн.

Рішення суду не набрало законної сили і може бути оскаржено через Борщівський районний суд Тернопільської області у суді апеляційної інстанції.