Головна Новини Архієпископ зізнався що робив з жінкою у квартирі

Архієпископ зізнався що робив з жінкою у квартирі

Архієпископ Мстислав Гук прокоментував резонансний телесюжет, в якому його показали не на покаянні в монастирі, а в тернопільській квартирі. Владика, якого відсторонили від керівництва єпархією через нічні гуляння у барі в Тернополі, запевняє, що насправді приїхав тимчасово — лікуватися. В УАПЦ запевняють, що цю ситуацію розглядатиме черговий Архієрейський Собор 6 грудня 2016 року, пише “20 хвилин”.

Нагадаємо, що Архиєрейський Собор УАПЦ звільнив владику Мстислава від керівництва єпархії 18 жовтня 2016 року. А 20 листопада з’явився черговий телесюжет, за яким журналісти ТСН і керівник “Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія” Наталія Шевчук не змогли знайти владику у жодному з монастирів УАПЦ, які відвідали (а відвідали не всі — прим. ред.). Водночас вони зняли його з вулиці у приватному помешканні у присутності жінки. Вернувся через хворобу

“Владика далі продовжує робити те, що робив раніше. Тобто, він “праздно” проводить свій час, у компаніях жінок, у компаніях своїх кліриків, “алкопопів”. І таким чином не зважає ні на думку вірян, ні на їх почуття”, — говорить Наталія Шевчук у новому телесюжеті. Сам архієпископ каже, що був на покаянні, але змушений був повернутися до Тернополя. — Я не перебував у монастирі тому, що хворію, серйозно хворію. Я не хочу говорити, який діагноз. Ця людина (жінка у телесюжеті — прим. ред.) приходила робити мені укол. От і все, — каже архиєпископ Мстислав. — Я був у скиті від Угорницького Спасо-Преображенського монастиря — Святопокровському у селі Кабаки. Я приїхав у монастир і там під вечір наступного дня мені стало ще гірше.

Запитали ми і про те, чи, на його думку, Наталія Шевчук, співпрацює з УПЦ КП. — Напевно, що так, — відповів він. — Вона була раніше у Патріархії: і їсти готувала, й іконною лавкою займалася в Андріївській церкві. З 2007 до 2013 року її у Патріархії не було. Я не можу стверджувати на 100%, через махінації з бланками і кошти, які хотіли пожертвувати на ремонт церкви за владики Мефодія. Я не знаю, як вона повернулася у 2013 році і вмовила владику Мефодія. “Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія” навіть не засновували як церковну організацію. — Його заснували після смерті митрополита Мефодія, не було нічийого благословення, — каже владика Мстислав. Більше того, відсторонений від керівництва єпархією владика зазначає, що до нього журналісти, які готували телесюжет, не телефонували. — Могли б зателефонувати і запитати, чому я лажу Тернополем, — продовжує він. — Можна ж було мене запитати. Рік тому до мене приїжджали, щоб я переходив у Київський патріархат… Я заявив, що не можу переходити, поки духовенство не вирішить. От і з того часу почали шукати компромат. Суперечки між УАПЦ та УПЦ КП тривають, але те, що владика Мстислав таки гуляв у барі зі священиками, залишається незаперечним фактом.

Буде виведений за штат Прокоментував сюжет і Предстоятель УАПЦ митрополит Макарій Малетич. “То вже край…. І тому край. Вірте Богу, що може я собі ворогів наживу, але я буду класти край тим подіям і тим архиєреям. Можу сказати свою думку: він буде позбавлений, звільнений. І якщо архиєреї дадуть згоду, буде виведений за штат. Але Господь, ми знаємо, дав людині право на покаяння. І архиєрею, і мирянину, і мирновладцю — всім, хто живе на землі. Ми перше спробували це. Не сталося, то не сталося”, — сказав він у телесюжеті.

Зрештою, 23 листопада 2016 року з’явилася заява єпископа Мукачівського і Карпатського УАПЦ Віктора Бедя з приводу телесюжету. “Найперше, 20 листопада 2016 року телеканал 1+1 Коломойського і працююча в даному випадку на замовлення Філарета (Денисенка) ТСН, заглядаючи своєю телекамерою у приватне помешкання і особисте життя людини, показала свою зневагу до конституційних прав і свобод громадян України — і не більше.

Спочатку людини і громадянина України, а далі уже єпископа… — читаємо у заяві. — При цьому даний телеканал грубо переступив закон і людську межу втручання у внутрішні справи Церкви, і навіть «рекомендував», що саме, яке покарання мав би Архієрейський Собор УАПЦ застосувати по відношенню до владики Мстислава іще раніше — відлучити від Церкви і позбавити сану.

І що побачили камери Коломойського? Живого владику Мстислава (Гука), як він вечеряє на кухні у власній квартирі, що у нього перебуває якась людина (причина такого перебування наразі не відома), яка є замужньою жінкою і мамою двох дітей? І це є злочином, церковним чи світським?”

«Біограф» владики Також єпископ Віктор Бедь згадав про Наталію Шевчук. “Чи експертом з цього питання та “біографом” владики Мстислава (Гука) слід визнати авантюристку Наталію Шевчук, яка не має жодного офіційного відношення до УАПЦ, хоча і представляється чомусь від імені УАПЦ, і проти якої родина спочилого у Бозі Митрополита Мефодія (Кудрякова) веде судові процеси за сумнівне привласнення нею майна колишнього очільника Церкви? І яка на сьогодні вже “вірою” і “правдою” прислуговує Філарету (Денисенку) з УПЦ КП, який не приховує свою ненависть до відродженої УАПЦ іще з часів СРСР”, — його слова із заяви.

Дійсно, Наталія Шевчук має конфлікт із сестрою покійного митрополита Мефодія за квартири, які після нього залишилися. Наразі в УАПЦ готують Архиєрейський Собор, де розглянуть ситуацію. — Архиєпископ Мстислав мав перебувати на покаянні у Спасо-Преображенському Угорницькому монастирі. Тепер будуть збори у Тернопільській єпархії, а 6 грудня — Архиєрейський Собор, — підсумовує секретар Патріархії УАПЦ о. Віталій Даньчак. Владика запевняє, що поїде на Собор 6 грудня і буде пояснювати свою позицію. А тим часом 14 священиків і вірні УАПЦ із Хмельниччини вже перейшли до УПЦ КП.