Головна Новини Артилеристи Тернопільщини повернулися додому для відновлення сил

Артилеристи Тернопільщини повернулися додому для відновлення сил

Після майже року служби у зоні АТО сьогодні на Тернопільщину повернувся дивізіон 44-ї бригади разом із бойовою технікою. Більше сотні військовослужбовців, які у складі Тернопільської артилерійської бригади виконували бойові завдання на Сході України, близько місяця проведуть разом із своїми сім’ями та близькими, відновлять боєздатність, пройдуть навчання, відремонтують техніку.  Через деякий час артилеристи відбудуть на бойове злагодження чим покращать свої бойові навички, а тоді знову відбудуть на Схід України захищати незалежність та територіальну цілісність Держави.

 

«Немає більшої радості, коли чоловіки, сини, діди, повертаються з війни додому живі та здорові. Це найбільш радісна подія для усіх нас. Для мене як голови обласної адміністрації предметом особливої гордості є наша артилерійська бригада, яка у найскладніші часи для Держави виступила однією з перших на захист нашої територіальної цілісності», – зазначив під час урочистої зустрічі військових Степан Барна голова Тернопільської ОДА.

 

При цьому він зауважив, що для області завдання полягає не лише у розбудові військової інфраструктури на Сході України, але і відновлювати військові частини на Тернопільщині. «В Теребовлі, Чорткові, Бережанах та інших містах, де колись були частини, потім вони були зруйновані, знищені – а сьогодні ми поставили собі за мету відновити їх та укріпити діючі. Для того, щоб підчас ротаційного періоду наші військові могли відновити сили в комфортних умовах», – додав Степан Барна.

Як підкреслив Артем Ремез, командир другого гарматного артилерійського дивізіону 44-ї окремої бригади, усі військовослужбовці з честю та гідністю виконували бойові завдання. «У дивізіоні в основному усі є контрактниками. Вони свідомо обрали для себе життя та долю військового, тому нікого переконувати або вмовляти не потрібно було – кожен стояв на захисті Держави. Багато хто із них пройшов навчання одразу у бойових умовах. Усі розуміють, що життя побратима залежить від них. Щодо виконання завдань – дуже радий, що командую цим підрозділом – молодці! І найголовніше – що передав людей їхнім родинам», – зазначив Артем Ремез.

 

Тернопільська артилерійська бригада більш, як за два роки стала одним із найкращих підрозділів Збройних сил України. Вона прославилася неординарним бойовим шляхом, стримуючи російського агресора від просування вглиб української території. У бригаді служить понад 2,5 тисячі  військовослужбовців, які з успіхом виконують бойові завдання в зоні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Багато хто із них уже удостоїлися високих звань та нагород, по теперішній час вони стоять на варті оборони державних кордонів та виконують  бойові завдання на сході України.