Головна Новини Армії найбільше потрібні водії

Армії найбільше потрібні водії

Призив на військову строкову службу завершиться 30 червня. До лав Збройних Сил України з нашої області вже направили більше 400 юнаків. До кінця призову мають направити ще майже сотню. А набір контрактників триватиме і надалі.

«Призов на військову службу за контрактом продовжується, – розповів Володимир Катинський, військовий комісар Тернопільського обласного військкомату. – Як визначив Президент, щоб не проводити мобілізацію, проводимо добровільний відбір на службу за контрактом. Триває відбір в першу чергу в нашу артилерійську бригаду і планується відкриття її дислокацій у Теребовлі, Чорткові, Бережанах, Кременці. Вакантних посад багато, але не тому, що люди не йдуть в армію, а тому, що йде планова заміна тих, хто звільняється. Зараз на порозі звільнення п’ятої черги мобілізованих і тому вивільняються посади. Пріоритетним завданням для Тернопільської області стоїть комплектування розвідувального батальйону з місцем дислокації в Рівному і військової частини у Володимирі-Волинському. Щодо посад, то необхідні номера обслуг і навідники, водії – 300 осіб, розвідники, механіки-водії, командири гармат, головні сержанти, кухарі – 13, геодезисти, спеціальності оперативного забезпечення, начальники радіостанцій, ремонтники – 36, медики – 16, зв’язківці – 64, інструктори, такелажники – 40, музиканти. Для військової частини у Рівному потрібні розвідники, кулеметники, водії , навідники, снайпери, механіки-водії, гранатометники, оператори. Для частини у Володимирі-Волинському необхідні командири бойових машин, командири мінометів, командири гармат, командири машин, командири танків, механіки-водії, більше 600 водіїв, головні сержанти, навідники, кухарі – 35, спеціальності з оперативного забезпечення, ремонтники – 47, медики – 7, зв’язківці – 71, кочегари – 2, такелажники – 35. Крім військових спеціальностей досить багато цивільних, які потрібні у тилу військових частин, щоб здійснювати ремонт, готувати їжу, забезпечувати зв’язок, функціонування військової частини. Запрошуємо всіх бажаючих на військову службу за контрактом. Всі бажаючі можуть проходити службу і у військових комісаріатах Тернопільської області. У них є великий перелік вакантних посад у зв’язку з тим, що кількість комісаріатів збільшилась.»

Володимир Катинський зазначив, що мінімальна зарплата у контрактників – 7038 гривень, а офіцери отримують щонайменше 9 тисяч гривень. Залежно від вислуги та займаної посади грошове забезпечення зростає.