Головна Новини Апеляційну скаргу підозрюваного у вбивстві Ірини Мукоїд відхилили

Апеляційну скаргу підозрюваного у вбивстві Ірини Мукоїд відхилили

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області 10 липня 2017 року розглянула апеляційну скаргу, подану захисником неповнолітнього Василя Г. на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 3 липня 2017 року щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення суми застави.

У своїй апеляційній скарзі захисник просив скасувати ухвалу слідчого судді та винести нову, застосувавши до 16-річного підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем проживання.
Органами досудового розслідування неповнолітній Василь Г. підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України – у вбивстві сімнадцятирічної Ірини Мукоїди, що сталось 26 червня у м. Вишнівець Збаразького району.
Заслухавши суддю доповідача, доводи підозрюваного неповнолітнього Василя Г., його захисника та законного представника, думку прокурора, який заперечив проти задоволення апеляційної скарги, вивчивши матеріали судового провадження, перевіривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів прийшла до переконання, що, враховуючи тяжкість вчиненого злочину та особи підозрюваного, обрання іншого запобіжного заходу не забезпечить у подальшому його належної поведінки, а тому підстав для скасування чи зміни ухвали слідчого судді немає. Відповідно колегія прийшла до остаточного висновку про залишення апеляційної скарги захисника підозрюваного Василя Г. без задоволення, а ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 3 липня 2017 року – без змін.

Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області