Головна Новини Антимонопольний комітет оштрафував “Тернопільводоканал”: назвали причину

Антимонопольний комітет оштрафував “Тернопільводоканал”: назвали причину

тернопільводоканал

23 грудня 2021 року адміністративна колегія Антимонопольного комітету тимчасово оштрафувала комунальне підприємство «Тернопільводоканал». Причиною є зловживання монопольним становищем на ринку послуг з приймання та очищення стічних вод.

Як зазначили в Антимонопольному комітеті, під час розгляду справи було встановлено, що КП «Тернопільводоканал» висувало перевізникам, що вивозили спецранспортом від споживачів, не приєднаних до системи централізованого водовідведення, безпідставні вимоги з надання інформації про якісний склад відходів. Підприємство висувало вимоги на підставі ним же розроблених та затверджених виконавчим комітетом Тернопільської міськради правил.  

У разі невиконання цих вимог підприємство застосовує коефіцієнт, що підвищує плату за його послуги у три рази. Законодавством, що регулює відносини між водоканалами та перевізниками рідких відходів, не передбачено обов’язок останніх самостійно визначати якісний склад стічних вод. Відповідно, не передбачено і застосування коефіцієнтів при розрахунках плати за послуги у разі невиконання вимог. 

За порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції», що призвело до ущемлення інтересів споживачів, на порушника  накладено штраф 389 824 грн та зобов’язано у двомісячний строк з дати отримання рішення припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Джерело: Тижневик “Номер один”