Головна Новини Антигравійна плівка – сучасний захист вашого автомобіля

Антигравійна плівка – сучасний захист вашого автомобіля

Обклеювання автомобіля захисною плівкою забезпечує захист лакофарбового покриття від впливу навколишнього середовища.

Антигравійна плівка https://vitavto.kiev.ua/services/zaschita-kuzova-plenkoy/ «життєво» необхідна в умовах вітчизняних доріг, адже, згідно з експертною статистикою, кузов машини має набагато менший шанс зазнати пошкоджень, зіткнувшись з великим предметом або перешкодою, ніж при частому і руйнівний вплив дрібних твердих тіл.

Передня частина кузова і лобове скло найбільше страждає через те, що вилітають каміння і сміття попереду машини, що йде. Для того, щоб зберегти їх в цілості й бездоганний зовнішній вигляд, є ефективний засіб – захисна плівка на автомобіль. Багато автовласників оцінили її переваги і отриманий результат від її використання.

Антигравійну плівку використовують для захисту

  • бамперів, які найбільше страждають від дрібних ДТП і неакуратної парковки;
  • капоту і передьої частини крил, найбільш схильних до відколів від каменів і дорожнього сміття, що летить від зустрічних і попутних автомобілів;
  • порогів, які отримують ушкодження від підошов взуття, особливо жіночих підборів;
  • місця під ручками дверей, часто дряпаються нігтями або ключами.

Для виготовлення антигравійної плівки яку можна поклеїти на  Vitavto  найчастіше використовують поліуретан, рідше полівінілхлорид.

Кожен із матеріалів має свої переваги. Так наприклад для покриття полівнілхлоридом потрібен спеціальний температурний режим, для поліуретану не потрібні спеціальні умови, але вона дорожча.

Захисна антигравійна https://vitavto.kiev.ua/services/zaschita-kuzova-plenkoy/ може бути глянцевою або матовою, але вона в любому випадку є не помітню навіть якщо придивитися зблизька.

Окрім мікроподряпин які можуть виникнути від потрапляння дрібного щебіню чи сміття на поверхню автомобіля, захисна плівка служить ще й захистом від агресивних хімічних засобів. Виробники антигравійної плівки відзначають і добрі теплоізоляційні властивості, вказуючи що автомобіль на 20-30% менше нагрівається на сонці.

В середньому термін служби поліхловінілової плівки три – чотири роки, і близько 8 років для поліуретанової.

Чи захищають декоративні плівки?

До цих пір мова йшла про прозорі захисні плівки. Але існують ще два типи матеріалу: кольорові плівки, в тому числі з різними ефектами (під шкіру, під карбон, під дерево і так далі) і хромові. Останні клеяться напівсухим методом – мильним розчином обробляється поверхня, і потім вже наноситься плівка. Це пов’язано з особливістю хромової плівки, інакше при її підривання можуть утворитися розтяжки, голограми, і весь шматок плівки доведеться викинути. Кольорові плівки так само, як і прозорі, клеяться «на суху», тобто на поверхні повинен залишатися тільки тоненький шар мильного складу і ніякої води.

Кольорові і хромові плівки теж мають захисну функцію, але за рахунок меншої товщини (70-100 мікрон) пробити її простіше. Однак є серії кольорових плівок, які по товщині такі ж, як захисні – вони так само ефективно захищають кузов, як і звичайні, при цьому ще й змінюють зовнішній вигляд автомобіля.