Головна Новини Андрій Горбатюк був першим, кому подружжя Подвашецьких модифікувало тіло

Андрій Горбатюк був першим, кому подружжя Подвашецьких модифікувало тіло

Зараз всі намагаються збагнути, чим керувався епатажний чоловік у своїх діях, коли так разюче змінював зовнішність, і чи могло це якимось чином бути пов’язано із вбивством. Щоб краще зрозуміти чоловіка, публікуємо інтерв’ю, яке від дав у 2014 році. 

Він кардинально змінив свою зовнішність: розфарбував тіло, «напірсингувався», а також фарбує волосся щоразу іншим кольором. А те, що він зробив із собою нині, шокувало не тільки рідних, друзів, а й усю країну. Знайомтеся — Андрій Горбатюк, 21-річний хлопець із Тернополя, пише Погляд, посилаючись на ВЖ+.

Він гордо розповідає, як розрізав собі язик на дві частини, зробив вуха, як у ельфів, наростив ікла. А зовсім недавно Андрій змінив колір очей. Одні люди за цей вчинок вважають Андрія божевільним, інші називають його демоном, а хтось навіть захоплюється…

— Звідки в тебе ідея щодо такої зміни зовнішності?

— Ще в дитинстві я дивився різні аніме, і вони мені дуже імпонували. Я намагався відрізнятися від інших, не бути таким як всі й завжди отримував від цього задоволення. Із дитячих років мене ніколи ніхто не розумів, я не знаходив спільної мови з іншими. Коли інші діти бігли гратися, мене це не цікавило. Навпаки — хотів читати, тож не розумів забав своїх однолітків. Тому вирішив передати своє «я» через зовнішність.

— Де ти знайшов майстра для такого тату?

— Нещодавно один майстер із дружиною переїхав жити в наше місто і відкрив свій салон. Раніше модифікацією тіла чоловік не займався, я у нього був першим. Проте ми все узгодили і взялися за роботу. Першим розрізали язик, потім взялися за вуха, а вже згодом домовилися зробити очі.

— Боляче було?

— Ні, перед початком роботи мені вкололи наркоз. Щоправда, болі почалися, коли його дія закінчилася, і тривали перші дні. Коли розрізав язик, то не міг нормально їсти, лише йогурти пив. Нині все зрослося, я звик.

— Багато довелося витратити на таке «задоволення»?

— Близько п’ятнадцяти тисяч гривень. Хоча назвати точну суму важко, я дуже часто експериментував із зовнішністю. Частково на все це заробляв сам, а інколи давала гроші мама.

— А коли наважився змінити колір очей?

— Незадовго до Хелоувіна. В перший день пішли чорні сльози, а далі — все нормально.

— Шкодуєш нині, що змінив аж настільки свою зовнішність?

— Зовсім ні. Єдине, що трошки не вийшло, — вуха. Тому тепер буду їх переробляти.

 А як щодо комплексів?

— До чотирнадцяти років я був замкнутим у собі. Коли почав робити собі пірсинг, оточення дуже тиснуло. Вся ця критика, осуд… На деякий час я зняв усі прикраси із себе і до вісімнадцяти припинив експериментувати зі своїм тілом. Нині навпаки, я став до всього байдужим. Правда, майже не виходжу на вулицю, щоб зайвий раз не привертати до себе увагу оточення. Все те, що я роблю із собою, це тільки для себе, адже мені це подобається. Через таку зовнішність я передаю свій характер.

 Чим плануєш зайнятися в майбутньому?

— Свого часу покинув навчання у виші, десь на третьому курсі. Вчитися було зовсім нецікаво. Крім того, я так і не знайшов для себе відповіді на питання, ким хочу бути. А пішов учитися на юриста. Наразі мені подобається модельний бізнес, уже отримав багато пропозицій. Також запрошують взяти участь у різноманітних телешоу. Наразі ж хочу виїхати за кордон і жити в іншій країні.

Люблю писати вірші, багато малюю. Ще мені подобається готувати, у мене це, до речі, виходить доволі непогано. Також цікавлюся фітнесом та дієтологією.

 Дякую за розмову.

Оксана ФЕДЬКІВ.

Від авторки. Багато хто засуджує Андрія через його «експерименти». Але ставити людині «діагноз» за це не варто. Думаю, ніхто не наважиться повторити схожі перевтілення. І, можливо, це на краще. Адже кожен має голову на плечах і, спостерігаючи за різними віяннями моди, вирішує — чим захоплюватися, а чим ні. Головне, аби не довелося нарікати на наслідки.