Головна Новини Алкоголь перевищував норму у 12 разів: опівночі Тернополем їздив водій “під мухою”

Алкоголь перевищував норму у 12 разів: опівночі Тернополем їздив водій “під мухою”

Вчора, близько опівночі, патрулюючи вулицею Об’їзною, увагу патрульних привернув транспортний засіб Honda, водій якого порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування із кермувальником, поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловікові запропонували пройти огляд на алкотесті “Драгер”, на що останній — погодився.

Прилад показав результат у 2, 28 проміле, який перевищує встановлену законом норму практично у 12 разів. На водія патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП. Надалі рішення прийматиме суд. Загалом, за минулу ніч, поліцейські виявили 5 кермувальників, які перебували в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.Нагадуємо, що за таке правопорушення передбачена адміністративна відповідальність:

за ч. 1 ст. 130 — 17 000 грн із позбавленням права керування на 1 рік;

за ч. 2 ст. 130 — 34 000 грн із позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

за ч. 3 ст. 130 — 51 000 грн із позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб із позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією ТЗ.