Головна Новини Алкоголь заборонений, харчування платне: уряд уточнив правила життя в обсервації

Алкоголь заборонений, харчування платне: уряд уточнив правила життя в обсервації

Кабінет міністрів визначив правила перебування українців в обсервації. Згідно з ними, розміщення в обсерваторах-ізоляторах є безкоштовним, платити потрібно лише за харчування. Також там забороняється вживати алкоголь, повідомляє Суспільне.

Про це йдеться у постанові уряду від 8 квітня, оприлюднена на сайті.

Уряд визначив, що за доправлення на обсервацію осіб та організацію їхнього харчування відповідає місцева влада. Однак, за харчування потрібно платити власні гроші. МВС, Нацполіція та Нацгвардіія забезпечують супровід транспорту до місць обсервації та порядок на території обсерваторів.

Адміністрація місця обсервації (ізоляції) забезпечує підготовку місця обсервації (ізоляції) до прийому осіб та створення належних умов їх перебування; стежить за дотриманням вимог інфекційного контролю, забезпеченням персоналу засобами індивідуального захисту під час обслуговування осіб, які перебувають на обсервації (ізоляції).

Особи, які перебувають в обсерваторах (ізоляторах), можуть отримувати особисті речі, продукти харчування (крім алкогольних напоїв та речей, заборонених до зберігання) та зобов’язані дотримуватись правил, встановлених адміністрацією місця обсервації (ізоляції).

Після обсервації люди мають дістатися свого місця проживання за власний кошт.

Що відомо