Головна Новини Активіст судиться з міською радою, куди прилаштував на роботу всю свою родину

Активіст судиться з міською радою, куди прилаштував на роботу всю свою родину

Мешканець села Гаї Шевченківські Павло Іванечко подав у суд на міську раду Тернополя через вимогу бюджетного законодавства України розділити плату за харчування дітей, які належать до різних територіальних громад, у дошкільних навчальних закладах, повідомляє Галас.

Простіше кажучи, нове законодавство про децентралізацію зобов’язало виконком міської ради Тернополя ставити до відомо керівників інших територіальних (об’єднаних) громад, щоб вони виділяли кошти за харчування своїх дітей у дошкільних навчальних закладах Тернополя. Адже сьогодні в Україні діє система, коли «гроші йдуть за дитиною». Тобто гроші за дитину отримує та територіальна громада, де дитина зареєстрована. І якщо дитина навчається в іншій територіальній громаді – її тергромада повинна їй це компенсувати.

Тому судовий позов Павла Іванечка можна сприймати лише як чергову спробу власного самопіару. Сам Павло позиціонує себе як член однієї з течій «Автомайдану» (нагадаємо, що їх є, як мінімум, три) та числиться (за контрактом – читай без зарплати) менеджером футбольного клубу «Аванті» (є й такий). Очевидно, що основні гроші йому приносить його громадська діяльність, а тут, як кажуть без піару нікуди.

Правда офіційний прибуток родині активіста Павла дає якраз міська рада Тернополя, де працює вся його родина. І з якою він тепер активно судиться і намагається позбавити зарплати.

Так мати активіста Ганна Іванечко працює головним бухгалтером Центральної бухгалтерії Дошкільних навчальних закладів (ЦБ ДНЗ) при управлінні освіти Тернопільської міської ради. Саме вона займається міжбюджетними трансферами за оплату харчування дітей у тернопільських дитячих садках. І як ніхто знає вимоги нового законодавства про децентралізацію.

Батько активіста Павла Мирослав Іванечко теж працює у ЦБ ДНЗ на посаді сторожа. На посаді сторожа ЦБ ДНЗ працює і тесть Павла Василь Островський. Дружина брата активіста Наталія Іванечко працює у цій же ЦБ ДНЗ на посаді бухгалтера відділу зарплат. А дружина самого активіста Павла Юлія Іванечко працює педагогом у дошкільному навчальному закладі №2.

Ось такий цілий сімейний підряд Іванечків активно працює у сфері дошкільної освіти виконкому Тернопільської міської ради. Тобто активіст Павло де-факто судиться саме зі своєю родиною (нагадаємо, його мати керує всією бухгалтерією дошкільної освіти Тернополя).

До цього може призвести позов активіста Павла, навіть якщо гіпотетично допустити його успішність? 

До того, що керівництво управління освіти міської ради Тернополя буде змушене провести скорочувати своїх працівників. І не виключено, що навіть ліквідувати Центральну бухгалтерію Дошкільних навчальних закладів. Адже грошей на харчування дітей з інших територіальних громад у бюджеті Тернополя немає. Держава їх надсилає у бюджети тих населених пунктів, де діти зареєстровані.

І тоді активісту Павлу доведеться вже не в суді, а у дома пояснювати родичам, чому вони залишитися без роботи. І самому годувати родину з менеджерських доходів у футбольному клубі «Аванті» та громадської роботи у одному з українських «Автомайданів».

З повагою, Іван, також один з активістів однієї з організацій «Автомайдану України».