Головна Новини Активісти вимагають звільнення Попіля і Ляховича

Активісти вимагають звільнення Попіля і Ляховича

Спробу владнати скандал з громадськими активістами, які оголосили про вихід з атестаційних комісій, зробило керівництво ГНПУ в Тернопільській області. Після заяви активістів 10 серпня про припинення роботи з атестації поліцейських, 11 серпня зібрали круглий стіл за участі поліцейських та громадських активістів. Начальник обласної поліції Олександр Богомол запропонував активістам продовжити роботу. Він зазначив, що не має впливу на формування ні атестаційної, ні апеляційної комісій, і вважає, що оскаржувати рішення будь-якої з комісій є неправильним. До того ж, учасники кожної з комісій несуть відповідальність кожен за себе, і якщо взялися за цю роботу, то повинні довести її до завершення.

Представники громадських організацій повідомили, що повернуться до роботи, якщо двоє із заступників Олександра Богомола, підуть із займаних посад. У круглому столі брали участь усі троє заступників начальника ГНПУ. У двох, Казимира Попіля та Олега Ляховича, яких активісти рекомендували до звільнення, прямо запитали чи готові вони написати заяви на звільнення. При цьому зазначили, що їхні вимоги базуються на даних зібраних під час роботи в комісіях, вони були підтверджені на поліграфі, до того ж по одному із заступників триває кримінальна справа. Та ні один не дав ні заперечної, ні ствердної відповіді.

Олександр Богомол також зазначив, що не може приймати рішення про звільнення зазначених осіб за вимогою громадськості, а буде керуватися тільки юридичними нормами: якщо Попілю оголосять про підозру, то тоді його буде звільнено.

Наразі, початок атестації працівників третьої категорії відтермінований на 29 серпня. Чи вдасться залагодити конфлікт до того часу невідомо, і як буде проходити атестація залишається під питанням. Подібна ситуація у законодавчих документах не була передбачена, а як вирішити проблему повинні думати ті, хто проводить атестацію – АЙСІТАП.