Головна Новини Айдарівець з Тернопільщини через кримінального авторитета Львівщини в СІЗО 177 днів

Айдарівець з Тернопільщини через кримінального авторитета Львівщини в СІЗО 177 днів

21 березня відбулось чергове судове засідання щодо продовження чи зміни запобіжного заходу для Вадима Цукерника мешканця Тернопільщини, якого підозрюють у нападі на власника Львіського холодокомбінату в серпні 2016 року. Термін тримання під вартою продовжено на 60 днів.

“Адвокат Вадіка не має змоги наводити контраргументи, адже немає жодного не те що нового аргумента від прокурора та слідчого, аргументи як такі взагалі відсутні. Жодного доказу, жодних вагомих ризиків, нічого, просто нічого. Але суддя повертається з нарадчої кімнати за 1,5 години та тихенько зачитує своє рішення: “Клопотання задовільнити. Термін тримання під вартою продовжити на 60 днів. На цьому засідання вважається закритим.” Завіса” – повідомила у Фейсбук Оленя Яворська.

Нагадаємо, що 29 серпня по дорозі на Старе Село Пустомитівського району Львівської області (мала батьківщина бізнесмена Богдана Копитка) приблизно о 10.30 було підірвано автомобіль «Мерседес». Міну заклали ПІД АСФАЛЬТ (найімовірніше, ще в червні 2016 року, під час планової заміни покриття одеською фірмою “Автомагістраль-Південь”). Вона була НЕ радіокерована (знайдено залишки дроту). Пояснення просте: вбивці завбачливо страхувались від глушилок радіохвиль!  На місці вибуху утворилась вирва циліндричної форми розмірами приблизно 3,5 на 1, 7 метра і завглибшки півтора метра, а сам «кубик» скинуло на узбіччя. Після підриву «Мерседес-Бенц GL» обстріляли з двох чи трьох автоматів АК (два автоматні «ріжки» і купи гільз калібру 7,62 мм поліція згодом знайшла у кущах). Оперативники, які згодом почали працювати на місці нападу, біля «лежки», з якої велося спостереження, знайшли споряджений, але  чомусь так і не використаний для остаточної крапки протитанковий ракетний гранатомет РПГ-26. Журналістів, до речі, ближче не підпускали, бо боялись, що десь у гущавині встановлено «розтяжки»… Між іншим, цілком ймовірно, що вздовж дороги і зараз зроблено ще кілька “закладок”.