Головна Новини Агрохолдинг «Мрія» і Тернопільський національний економічний університет підписали меморандум про співпрацю

Агрохолдинг «Мрія» і Тернопільський національний економічний університет підписали меморандум про співпрацю

У п’ятницю, 15 грудня, Генеральний директор «Мрія Агрохолдинг» Саймон Чернявський та ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий поставили свої підписи на Меморандумі про взаєморозуміння і співпрацю. Урочисте офіційне підписання документу пройшло у стінах ТНЕУ.

Меморандум має на меті зміцнити та розвинути співпрацю вищого навчального закладу і Агрохолдингу в галузях інновацій та інвестицій, консультування, навчання, передачі взаємного досвіду, спільної участі в професійних заходах тощо. Адже обидві сторони є флагманами у своїх сферах діяльності: ТНЕУ належить до числа найбільших вузів Тернопільщини, а «Мрія» займає впевнені позиції серед провідних агровиробників у західноукраїнському регіоні.

«Співпраця між “Мрією” та “ТНЕУ” вже проводиться, адже в Агрохолдингу станом на сьогодні працює 167 випускників Тернопільського національного економічного університету, – наголосив Генеральний директор “Мрія Агрохолдинг” Саймон Чернявський. – І хочу відмітити високий рівень цих спеціалістів. Зараз настав момент, коли цю співпрацю потрібно оформити документально і зафіксувати напрямки, за якими будемо працювати з максимальним результатом». За словами керівника Агрохолдингу, відтепер завдяки співпраці з ТНЕУ «МРІЯ» стане чудовою базою для проходження студентами практики з можливим подальшим прийняттям їх на роботу в Компанію.

Радіють такому партнерству і в університеті, адже тут є навіть спеціальний факультет аграрної економіки та менеджменту, що готує фахівців для сільськогосподарської галузі. Втім, як зазначив ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий, залучають до роботи в Компанії «Мрія» випускників не лише аграрного факультету: «Запрошують і наших студентів-правовиків, і студентів факультету обліку, адже багатопрофільність цього холдингу є запорукою працевлаштування широкого кола спеціалістів. Ми віримо в майбутнє нашої держави, коли такі потужні інвестиції працюють для нашого рідного краю».

Влітку цього року працівники «Мрії» уже розповіли та показали студентам ТНЕУ, якою цікавою та успішною може бути робота в Агрохолдингу, провівши для них екскурсію на виробництво. Молоді люди побували на полях Компанії, на одній з технічних баз і на елеваторі, проявивши неабиякий інтерес до виробничих процесів, які спостерігали. А ще у центральному офісі «Мрії» в м. Тернопіль їм провели цікавий і пізнавальний семінар на тему ІТ-технологій в агробізнесі. Також експерти Агрохолдингу не раз читали актуальні лекції для студентів, у тому числі – про кооперативний рух.

«В свою чергу, ми зацікавлені в кваліфікованих просунутих кадрах, тому допомагатимемо університету з насиченням навчальної програми – це профільні конференції і семінари, лекції, створення і розповсюдження учбових матеріалів, а також будемо допомагати в працевлаштуванні кращих студентів», – підкреслив Саймон Чернявський.

У «Мрії» наголошують, що для роботи Компанії надзвичайно важливо, які люди, які фахівці формують її команду. Саме тому до цього процесу Агрохолдинг вирішив підійти системно – працюючи не тільки з випускниками, а й допомагаючи студентам визначитися зі своїм профілем.