Головна Новини Агрохолдинг «Мрія» на Тернопільщині сплачує високі податки і спрямує кошти на соціальні...

Агрохолдинг «Мрія» на Тернопільщині сплачує високі податки і спрямує кошти на соціальні проекти

За І півріччя 2016 року «МРІЯ Агрохолдинг» спрямував 3,85 млн грн. фінансової допомоги на реалізацію соціальних проектів у Тернопільській обл. з метою підтримки освіти, медицини, розвитку інфраструктури, у сфери духовності, благоустрою, культури та спорту, на підтримку бійців АТО, для забезпечення адміністративних потреб громад, адресну допомогу населенню тощо. Суттєвим надходженням до місцевих бюджетів є також податки, що їх своєчасно та в повному обсязі сплачує Компанія. Так, лише за 6 місяців 2016 року до бюджетів усіх рівнів від підприємств Агрохолдингу «МРІЯ» на Тернопільщині надійшло більш як 29,6 млн грн.

 

 

Саймон Чернявський, генеральний директор Компанії «МРІЯ Агрохолдинг», підкреслив, що прагне, аби громади бачили в Компанії надійного партнера, і довіряє їх рішенню. «Ми розуміємо потреби громад, але вони розуміють їх краще, і саме тому ми даємо людям можливість самостійно вирішувати, на що спрямувати 70 із 100 гривень, які вони отримують від Агрохолдингу за кожен гектар землі в обробітку для реалізації соціальних проектів. Щодо решти, то 20 гривень з гектара йдуть на централізовані програми на рівні району, а 10 гривень – на підтримку АТО. Ми вчасно та належно виплачуємо своїм пайовикам орендну плату, адже хочемо працювати на цій землі довго та ефективно, із взаємною користю, дотримуючись європейських принципів чесності та прозорості. Агрохолдинг «МРІЯ» сплачує усі належні податки до бюджетів, розуміючи всю відповідальність бізнесу перед державою і суспільством. Ми також популяризуємо та впроваджуємо кооперативний рух на селі, щоби покращити добробут селян та дати їм змогу стати економічно незалежними – в цьому я бачу майбутнє села».

 

Серед найбільших соціальних проектів, реалізованих на Тернопільщині за допомогою Агрохолдингу «МРІЯ», – надання церковним громадам грошової допомоги напередодні Дня Святої Трійці. Так, вже за доброю щорічною традицією, Компанія до Зелених Свят спрямувала церковним громадам області благодійні кошти у загальній сумі 288,5 тис. грн. У підсумку ж майже 400 церковних громад у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях отримали до Дня Святої Трійці від «МРІЇ» всього понад  762 тис. грн. Загалом на підтримку ініціатив у сфері духовності у Тернопільській області «МРІЯ» виділила понад 700 тис. грн.

 

На другому місці за масштабами фінансування – підтримка медицини в області. На цей напрямок Компанія витратила 530 тис. грн. Зокрема, у минулому і в поточному році «МРІЯ» виділила вже близько 200 тисяч гривень на доставку гуманітарного вантажу для Тернопільської обласної лікарні. «Благодійний фонд Агрохолдингу «МРІЯ» допоміг з перевезенням та розмитненням дороговартісного обладнання, яке вкрай необхідне для розвитку медицини, і, зокрема, проходження лікування учасників АТО. На жаль, багато воїнів повертаються із фізичними травмами і потребують термінової реабілітації, щоб повернутися до повноцінного життя. Ця техніка забезпечить надання якісних медичних послуг», – зазначив директор БФ Агрохолдингу «МРІЯ» Василь Мартюк.

 

Окрім того, дороговартісне медичне обладнання «МРІЯ» придбала для Гусятинської центральної районної лікарні. Відтепер медичний заклад має власний біохімічний аналізатор крові, необхідні для аналізів реактиви, а також електрокардіограф. Загалом на різні потреби цій лікарні «МРІЯ» спрямувала за півроку благодійну допомогу розміром 184 тис. грн.

 

Також значною допомогою від Агрохолдингу в Чортківському р-ні стало встановлення коштом Компанії сучасних енергозберігаючих пластикових вікон у Товстеньківській школі І-ІІ ступенів. На це «МРІЯ» виділила 74 тис. грн., щоб новий навчальний рік учні Товстеньківської школи зустрічали вже в оновлених класах. Суттєву підтримку від Агрохолдингу, а це більш як 149 тис. грн., отримала також і Великоговилівська сільська рада Теребовлянського р-ну. Стараннями «МРІЇ» місцевій громаді вдалося встановити вуличне освітлення, відремонтувати місцевий будинок культури і замінити в ньому вікна, а ще – озеленити та облагородити власний населений пункт.

 

Визначивши кооперативний рух як пріоритетний у своїй соціальній програмі розвитку громад, «МРІЯ Агрохолдинг» цьогоріч продовжив підтримувати малиновий кооператив «Файна Поляна», що у Хороброві Козівського р-ну. Компанія закупила саджанці малини для нових членів кооперативу. Нагадаємо, що на цей проект минулого року Компанія виділила близько півмільйона гривень, придбавши техніку, саджанці та провівши навчання для учасників ініціативи. А вже у цьому році «Файна Поляна» отримала ще 18 тис. грн. для свого розвитку. Також у 2016 році Агрохолдинг забезпечив участь своїх пайовиків у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі «Щедрий Край» у с. Старий Почаїв Кременецького р-ну, надаючи їм по 1 900 грн. на сплату вступного внеску. На цей проект «МРІЯ» планує виділити до кінця року загалом 100 тис. грн. зі свого соціального бюджету. Всього ж за І півріччя 2016 року на допомогу різним селянським кооперативам та підтримку кооперативного руху «МРІЯ» спрямувала вже понад 215 тис. грн.

 

 

Варто зазначити, що «МРІЯ Агрохолдинг» активно підтримує розвиток місцевих громад у всіх областях, де обробляє землі. Загалом за І півріччя 2016 року «МРІЯ» спрямувала на соціальні проекти 7,5 млн грн. Компанія відгукнулася на нагальні проблеми пайовиків у шести областях України: Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській. А до бюджетів усіх рівнів перелічених областей за півроку «МРІЯ Агрохолдинг» сплатив 55,87 млн грн. податкових відрахувань.