Головна Новини Аграрні війни по-тернопільськи: коли закінчуються аргументи, в хід йде “коктейль Молотова”

Аграрні війни по-тернопільськи: коли закінчуються аргументи, в хід йде “коктейль Молотова”

Протистояння між “Мрією” і її колишніми власниками триває. Вчора фан-сторінка компанії на Facebook опублікувала фото згорілої сільгосптехніки з геолокацією в с. Нижбірок, де знаходиться автотранспортне підприємство компанії. На фото видно, що кілька одиниць техніки згоріло практично дотла, а також опублікований знімок пляшки, ймовірно, з-під запалювальної суміші, пише Обозреватель

В агрохолдингу підтвердили, що інцидент стався вночі з п’ятниці на суботу, в результаті чого постраждала сільськогосподарська техніка – три комбайни і один трактор. Збиток склав близько 300 тис. дол. У “Мрії” впевнені, що за підпалом стоять колишні власники компанії – сім’я Гут і їхні менеджери. “Активність, яка спостерігається останнім часом, зокрема, брудні інформаційні атаки на місцевих інформресусрах і фізичні – на активах, ми пов’язуємо з недавніми успіхами “Мрії” в судах, рішенням яких було відновлено право власності “Мрії” на ряд незаконно виведених з агрохолдингу юридичних осіб, – йдеться в коментарі Агрохолдингу. – Схоже, результатами своєї інформкампанії наші опоненти залишилися незадоволені, тому перейшли до банальної помсти. Закон Гутам і їх менеджерам порушувати не вперше”.

Як ми вже повідомляли, іноземним кредиторам агрохолдингу вдалося повернути ряд активів, які раніше були незаконно виведені з компанії.

У “Мрії” стурбовані перетіканням конфлікту з юридичної площини і залів судів у фізичне протистояння. “Техніка застрахована. Нас більше хвилює той факт, що в момент пожежі в гуртожитку, розташованому на цій же базі, знаходилося близько 20 наших співробітників. На щастя, ніхто не постраждав, але як далеко можуть зайти опоненти, ми не знаємо. І керівництву, і рядовим співробітникам “Мрії” на місцях вже доводилося стикатися з агресією з їхнього боку, в тому числі і з погрозами фізичної розправи. Для захисту людей і активів ми змушені були найняти національну поліцію охорони і спеціалізовану охоронну фірму, яку Гути тут же охрестили “тітушками”. Тепер же належним чином буде посилено охорону і інших наших об’єктів”, – йдеться в коментарі.

Як вдалося з’ясувати в Головному управлінні поліції Тернопільської області, за фактом інциденту порушено кримінальну справу за статтею 194 частиною 2 ККУ (Умисне знищення або пошкодження майна), карається позбавленням волі на строк від трьох до п’ятнадцяти років.