Головна Новини Автівки плавали: після зливи у Чорткові створилося “штучне море” (Відео)

Автівки плавали: після зливи у Чорткові створилося “штучне море” (Відео)

Такий уже природа сформувала рельєф нашого міста, що розкинулося на двох схилах Серету. Як тільки-но піде сильний дощ – уся зливна вода з правого берега збирається у найнижчій точці Чорткова – біля магазину «Супутник», що неподалік світлофора.

Це мало місце і після сьогоднішньої зливи, 4 червня, що розпочалася близько 17-ї години вечора. Легковики буквально пливли штучним морем. Але ситуація буває куди гіршою (як на фото вище дворічної давнини), коли рух практично повністю стає паралізованим на деякий час, пише Чортків Сіті

Раніше у соцмережах доводилося зустрічати коментар міського голови Володимира Шматька, що зарадити цьому наразі неможливо. Стара каналізаційна мережа не може впоратися з таким великим потоком води. Потрібно закопувати в землю більше ста метрів широкої труби метрового діаметру з виводом її до річки. Зрозуміло, при цьому доведеться зривати асфальт з проїжджої частини і тротуарів по вулиці Шевченка, де надто інтенсивний рух транспорту. А наразі доводиться рятуватись у спосіб як на цьому відео.

До честі комунальників, вони були напоготові. Коли забилася каналізаційна решітка, її просто витягнули, і вода стала швидко спадати. Усіма їхніми діями особисто керував начальник Чортківського ККП Віталій Царик.