Головна Новини Автопарк та гроші “волонтерів” Козаків відправлять армії

Автопарк та гроші “волонтерів” Козаків відправлять армії

Вісім авто та понад п’ять мільйонів гривень, які належать Івану та Андрію Козакам, – волонтерам підозрюваним у привласненні благодійних коштів, віддадуть Збройним силам України. Про це повідомив  голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш під час брифінгу 20 травня, пише Терен

Серед автомобілів – два, які брати оформили на себе, а також інші – які придбали під приводом передачі ЗСУ. 

Завтра 8 машин виїжджають на передову. Щодо коштів, які знаходяться на рахунках підозрюваних, а це близько 5 мільйонів гривень та вилучена готівка, – зараз ми пропрацьовуємо механізм, щоб ці кошти потрапили у  ЗСУ. Вони підуть на закупівлю зброї та паливно-мастильних матеріалів, – каже він.

Всі авто поїдуть у Луганську область, додає начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. Він зазначає, що вилучені транспортні засоби преміум-класу коштують приблизно по 12 тисяч доларів. 

Нагадаємо, нещодавно поліція затримала двох керівників благодійного фонду з Тернопільщини. За версією слідства, чоловіки збирали кошти на ЗСУ, половину з яких привласнювали собі.