Головна Новини ІІІ пленарне засідання 10 сесії обласної ради було успішним та результативним

ІІІ пленарне засідання 10 сесії обласної ради було успішним та результативним

Вважає голова обласної ради Віктор Овчарук:

Відбулося ІІІ пленарне засідання 10 сесії обласної ради. Засідання було незвичним, адже вперше пленарне засідання обласної ради шостого скликання відбулось за межами сесійної зали. З об’єктивних причин (аварійний стан сесійної зали) воно було виїзним і пройшло у приміщенні  Бучацького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету  за  адресою – Бучацький  район,  село  Трибухівці,  вул. Винниченка, 4. Звичайно, це привнесло певні труднощі, адже голосування має бути поіменним, а системи «Віче» не було. Впевнено скажу, що добре спрацювала лічильна комісія. Депутати прийняли ряд надзвичайно важливих рішень. Одне із таких – це звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Високопреосвященних владик Української православної церкви в Тернопільській області щодо надання Томосу та створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви. Колеги проголосували одноголосно. Особливе піднесення у залі викликала озвучена інформація про повернення української святині – Почаївської лаври Українській державі. Тобто Кабінет міністрів України скасував рішення про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської лаври у Тернопільській області від 17 липня 2003 року №438 “Про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Почаївської Свято-Успенської лаври” (Успенський собор, Троїцький собор, монастирські келії, Архієрейський будинок, дзвіницю та надбрамний корпус) та повернув їх до складу Кременецько-Почаївського заповідника. Озвучена у залі інформація про це, без перебільшення, історично важливе, справедливе рішення викликала у залі бурхливі оплески.

Також не менше значення мають ухвалені на ІІІ пленарному засіданні зміни до обласного бюджету на 2018 рік, на оплату праці з нарахуваннями, на лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу та на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – 55 545,2 тис. гривень та субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань 1 201,5 тис. гривень, які відповідно до розподілу, поданого управлінням охорони здоров’я, розподілено між місцевими бюджетами області. Також передбачено спрямувати кошти, приміром, на співфінансування будівництва амбулаторій у Лановецькому та Бережанському районах, збільшити видатки Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії імені Т.Шевченка для забезпечення виплати соціальної стипендії студентам тощо.

Важливо є те, що депутати проголосували за створення комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр», внесли зміни до регламенту Тернопільської обласної ради шостого скликання», затвердили антикорупційну програму Тернопільської обласної ради на 2018-2021 роки». Було прийнято рішення «Про відзначення у 2019 році на загальнообласному рівні  110-ої річниці від Дня народження Степана Бандери», затверджено угоду між Бучацькою міською радою та Тернопільською обласною радою про внесення змін до угоди між Бучацькою міською радою та Тернопільською обласною радою про співфінансування проекту «Реставрація пам’ятки архітектури ХVІІІ століття Ратуші в м. Бучач».

Відтак вважаю, що сесія була успішною та результативною.

Четверте пленарне засідання Х сесії обласної ради відбудеться 10 грудня у Почаєві. Таке рішення було прийняте під час наради керівництва обласної ради та уповноважених керівників фракцій.