Головна Новини Інфраструктура Тернопільщини оновлюється попри карантин

Інфраструктура Тернопільщини оновлюється попри карантин

Епідемія COVID-19 внесла свої корективи у роботу чи не всіх
галузей промисловості на Тернопільщині. Втім, деякі сектори не
лише не пригальмували, а й набрали обертів. Винятками стали
будівельна і дорожня галузі. Остання у квітні, у розпал карантину
та скорочень на підприємствах, почала забезпечувати роботою
жителів Тернопільської області. Усе завдяки ініціативі Президента
України «Велике будівництво».

Так, у 2020 році кошти платників податків спрямовують на відновлення
рекордної протяжності автомобільних доріг. У Тернопільській області
цьогоріч «Укравтодор» планує відремонтувати понад дві сотні кілометрів магістралей. Підрядні організації, аби вчасно виконати амбітні плани «Великого будівництва», почали наймати більше працівників.

На Тернопільщині нині проводять поточний ремонт двох автошляхів: Р-43/ М-19/-Ланівці-Н-02 у місті Ланівці та М-19 Доманове — Ковель— Чернівці — Тереблече у населених пунктах Горинка, Вишнівець і Старий Вишнівець.
Підрядна організація «Техно-Буд-Центр», котра виграла тендери на оновлення обох об’єктів, створила під час карантину 71 робоче місце.

“Найперше у Тернопільській області стартувало «Велике будівництво» на автомобільній дорозі М-19. Ремонтована ділянка протяжністю 8 км. Це з 275 до 283 кілометра автошляху. Таким чином ми завершуємо оновлення траси М-19 від Тернополя до кордону з Рівненською областю. Далі у наших планах — ремонт так званої «першої категорії» від Тернополя до смт. Дружба”, — зазначив в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Ігор Раїнчук.

8-кілометрову ділянку дороги М-19 Доманове — Ковель — Чернівці —
Тереблече дорожники Тернопільщини від суботи накривають верхнім шаром покриття. Укладають 5-сантиметровий шар щебнево-мастикового
асфальтобетону. Ремонтований відрізок пролягає попри населені пункти Старий Вишнівець, Вишнівець та Горинка. Підрядна організація за лічені дні уклала 4500 тонн ЩМА, охопивши майже 3,1 кілометра. Перед тим на усій протяжності ремонтованої ділянки відфрезували зношене покриття, провели регенерацію основи дороги та уклали вирівнюючий шар асфальтобетону.

У межах населених пунктів шляховики облаштовують тротуари. З бруківкою вже 3,8 кілометра пішохідних доріжок. Замовили також виготовлення 120 опор для світильників, котрі встановлять у смт. Вишнівець. Підрядна організація продовжує монтаж металевого бар’єрного огородження. Оновили 1640 погонних метрів «бар’єрки».

Оновлення дороги М-19 на Тернопільщині триватиме. За амбітним планом «Укравтодору» поточний середній ремонт чекає 146,5 кілометра.
16 квітня шляховики завершили укладання першого шару покриття на дорозі Р-43/М-19/-Ланівці-Н-02. На 5,5 кілометрах підрядна організація уклала вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальтобетону завтовшки 10 см.
Оновлювати дорогу в Ланівцях в рамках “Великого будівництва” розпочали 29 квітня.
На усій протяжності ремонтованої ділянки провели демонтаж бордюрів,
фрезування зношеного покриття, регенерацію існуючих шарів дорожнього одягу на глибину 22 см. «На черзі в Ланівцях — укладання верхнього шару дорожнього покриття з ЩМА на 5,5 км, монтаж тротуарів, встановлення дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки і встановлення нових приладів освітлення», — додав Ігор Раїнчук.

Пресслужба САД у Тернопільській області