Головна Новини Інспектора з питань технічного нагляду за будівництвом визнано винним у службовій недбалості

Інспектора з питань технічного нагляду за будівництвом визнано винним у службовій недбалості

Теребовлянською місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво і забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам, на суму понад 280 тис грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що інспектор з питань технічного нагляду за будівництвом підприємства, належним чином не перевіривши  об’єм виконаних робіт при побудові водозаборів, повідомив директора підприємства про їх повне виконання, а керівник неумисно вніс недостовірні дані до відповідних актів. Згідно договору з Управлінням капітального будівництва Тернопільської ОДА, підприємство здійснювало у 2018 році роботи по будівництву підземних водозаборів по трьох об’єктах у Теребовлянському районі. Через неправомірні дії службовця державі заподіяна шкода у розмірі 288 тис грн, яка повністю ним відшкодована під час досудового розслідування.
Вироком суду підозрюваного визнано винним  та  призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік та позбавлено права займати посади, пов’язані з проведенням технічного нагляду за будівництвом.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області