Головна Новини Іноземці-правопорушники на Тернопільщині заплатили державі “кругленьку суму”

Іноземці-правопорушники на Тернопільщині заплатили державі “кругленьку суму”

Практичний етап цільових превентивних заходів, спрямованих на нагляд та контроль за виконанням законодавства України у міграційній сфері під назвою «Мігрант» стартував 18 жовтня. Правоохоронці спільно із міграційниками і працівниками Держпраці перевіряють місця можливого незаконного перебування іноземців, а також роз’яснюють підприємцям правила легального працевлаштування іноземних громадян, повідомляє Т1

Про перші результати заходів розповіла речниця Управління ДМС України в Тернопільській області Ірина Бойко.

– На Тернопільщині задокументовано 41-го порушника міграційного законодавства. Зокрема, 34-ох іноземців та 7 громадян України. Порушники сплатять майже 63 тисячі гривень штрафу на користь держави.

Виявили працівники ДМС і 19 неврегульованих мігрантів. Щодо вісімнадцяти з них посадові особи міграційної служби прийняли рішення про примусове повернення, ще одного іноземця, на виконання постанови суду вже видворено з України.

Одне із завдань, яке стоїть перед правоохоронцями у профілактичних заходах «Мігрант» – є виявлення, документування та припинення злочинної діяльності іноземців, які перебувають на території. Про цей напрямок роботи поінформував начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександ Буняк.

– Працівники поліції виявили двох іноземців, які скоїли кримінальні правопорушення. Також два кримінальні провадження, в яких фігурантами є іноземці, вже скеровано до суду.