Головна Новини Інвестори зацікавлені у будівництві автомобілів або комплектуючих до них на Тернопільщині

Інвестори зацікавлені у будівництві автомобілів або комплектуючих до них на Тернопільщині

Тернопільщина – привабливий для інвесторів край. Зокрема, в області успішно працюють підприємства з іноземним капіталом. Для прикладу, на підприємстві «СЕ-Борднетце» близько 3,5 тисячі людей виготовляють комплектуючі до автомобілів провідних марок. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час регіональної конференції «Євроінтеграція: сила можливостей» за участі Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

«Інвестори зацікавлені у тому, щоб будувати автомобілі або комплектуючі до них на території нашої області. Тенденція, яка сьогодні має місце, стимулює машиновиробників працювати у напрямку освоєння відповідного ринку з точки зору попиту і потреби людського ресурсу, а також збільшувати свої потужності», – наголосив Степан Барна.

Також очільник області зазначив на важливості забезпечення хороших умов праці для населення, щоб люди не їздили за кордон у пошуках тимчасової роботи, а працювали на рідній землі та розвивали економіку краю.

«В області немає жодного підприємства яке б не вкладало у власний розвиток. Зокрема, за підсумками минулого року, ми отримали 7,1 млрд. грн. капітальних вкладень підприємств у власний розвиток та 42 млн. дол. прямих іноземних інвестицій», – підкреслив очільник області.

Голова ОДА зазначив, що Тернопільщина відкрила для себе ринки Європейського Союзу, а також виходить на ринки Китаю та Індії. Окрім цього продукція тернопільських підприємців реалізовується в країнах Азії.

Нагадаємо, мета конференції – інформування на тему «Євроінтеграція: сила можливостей» – роз’яснення та популяризація практичних переваг і можливостей, які вже мають або невдовзі отримуватимуть українці від євроінтеграційного курсу України.