Головна Новини Ігор та Наталія Гуди піднесли Папі Римському літургійну Чашу під час коронації...

Ігор та Наталія Гуди піднесли Папі Римському літургійну Чашу під час коронації Чудотворної ікони Зарваницької Богородиці у Ватикані

На площі святого Петра у Ватикані відбулась Свята Літургія, на якій була присутня копія Чудотворної ікони Зарваницької Богородиці. Месу очолив Святіший Отець Франциск. Під час багатотисячного дійства, за яким в інтернеті спостерігав весь світ, він благословить корони, що були почеплені на ікону з Тернопільщини.

Це стало знаком чергового визнання та підтвердженням її чудодійної сили.

Ікона побувала на Святій Літургії з благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка. Ікону Святішому Отцю у Ватикан доставила офіційна делегація у складі: ректора Марійського духовного центру «Зарваниця» митрофорного протоієрея Володимира Фірмана, голови товариства «Свята Софія» протоієрея Марка Семегена, судового вікарія Тернопільсько-Зборівської архиєпархії протоієрея Романа Дутчака, настоятеля парафії Сергія і Вакха (м. Рим) протоієрея Івана Кулика, настоятеля храму Перенесення мощей св. отця Миколая (Тернопіль) ієрея Любомира Зозуляка.

Вкотре на прохання Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ відгукнувся підприємець та меценат, керівник «Креатор Буд» та засновник фонду «Твори добро» Ігор Гуда разом з дружиною Наталею. Подружжя було присутнє на Божественній Літургії з Святішим Отцем та піднесли літургійну Чашу до Папи під час Божественної Меси.

Коронована ікона перебуватиме певний час у римських греко-католицьких храмах: храмі Святої Софії, храмі св. Сергія і Вакхи Рима та окремих парафіях Італії, а відтак у січні 2018 року її доставлять в Україну.

До цього Зарваницьку ікону (копію), що вже прославилася чудами, протягом кількох місяців відновлювали у Червонограді. В 1922 році її написав знаний у наших краях митець Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її підпільно зберігали у приватному помешканні с. Зарваниця. За ці роки святиня дуже зруйнувалась. Тож після Всеукраїнської прощі в Зарваниці цьогоріч ікону Матері Божої Зарваницької відреставрували. Коли роботи завершились, ікона вирушила у Ватикан.

Родина Ігоря та Наталії Гуди та взяли на себе фінансову частину організації цього паломництва, адже транспортація ікони повинна відбуватись за особливих умов.

— Під час перебування на Святій Літургії у Ватикані нас з дружиною переповнювали емоції, це насправді неймовірне відчуття, яке я не можу передати словами. Дякую всечеснішим отцям, Архиєпископу та Митрополиту Тернопільсько-Зборівському УГКЦ Василію Семенюку за цю почесну місію допомоги в коронації Чудотворної ікони Зарваницької Богородиці. Долучатись до таких подій — дуже відповідально та хвилююче. Ікона з Тернопільщини кілька місяців перебуватиме у серці християнського світу, у такий спосіб молитовні вітання линутимуть і до нас. Це благословення для нашого краю і добрий знак для України. Перебування ікони у Ватикані ще більше зміцнить віру християн Тернопільщини, — вважає Ігор Гуда.

Нагадаємо, минулого року за підтримки благодійного фонду Ігоря Гуди «Твори добро» Нерукотворний образ Спаса з Едеси перебував у Тернополі та в Марійському духовному центрі Зарваниця. Унікальну християнську святиню побачили сотні тисяч вірян.