Головна Новини Ігор Гуда: «Іноземний інвестор приходить тоді, коли в країні комфортно внутрішньому бізнесу»

Ігор Гуда: «Іноземний інвестор приходить тоді, коли в країні комфортно внутрішньому бізнесу»

Тернопільщина пожвавлює міжнародну співпрацю, такі висновки можна зробити після проведення Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2017». Нашу область відвідали представники майже трьох десятків країн, десятки дипломатів, серед яких вісім Надзвичайних та Повноважних Послів, Генеральні та почесні консули іноземних держав в Україні.
Своїми думками про те, чи варто чекати Тернопільщині на прихід інвестора, ділиться підприємець, меценат, генеральний директор компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда.
— Ми звикли чекати, що Україна стане цікава світу, до нас прийде великий бізнес, який сприятиме загальному економічному зростанню, але нічого не буває на «рівному місці». Великий світовий бізнес не приходить просто так, для цього має бути добре підґрунтя. Нема кращого показника, ніж розвиток внутрішнього бізнесу країни. Жоден іноземний інвестор ніколи не зможе влити в українську економіку стільки, як внутрішній. Окрім того, державі внутрішні інвестори обходяться значно дешевше, ніж зовнішні. Ми не можемо постійно наголошувати на природних багатствах країни, сподіватись на надра, чорнозем, та інші природні ресурси. Ми повинні виробляти й заробляти самі. Світовий бізнес не прийде в країну, яка не має свого. Останнім часом ми бачимо, що інтерес іноземних інвесторів до України пожвавлюється, це є добрим сигналом, — вважає Ігор Гуда.
Компанія «Креатор-Буд» під керівництвом Ігоря Гуди успішно працює у великих містах: зводить цілий мікрорайон у Львові, вдало виходить на київський ринок. Ігор Гуда спілкується з іноземними бізнесменами, цікавиться досвідом сусідніх країн і робить висновки, що Україна має всі шанси стати економічно сильною країною, а Тернопільщина займе свою нішу в різноманітті українських міст.
— У світі є чимало успішних прикладів, як невеличкі провінційні містечка почали розвиватися дуже швидкими темпами, і з часом стали популярними та відомими центрами. Візьмемо для прикладу містечко Брайтон у Великій Британії — воно було повністю зруйноване, як і Тернопіль після Другої світової війни. З часом воно набирало популярності як тихе місто на узбережжі для відпочинку, освіти, важливих конференцій, Брайтон розбудовувався швидкими темпами і став одним з найпопулярніших містечок з розвинутою інфраструктурою. Тернопіль — таке ж тихе красиве місто, у нас нема моря, але є чудовий Тернопільський став, який теж приваблює багатьох гостей з України та з-за кордону, — ділиться думками Ігор Гуда.
Ігор Гуда каже, що ситуація в Україні для міжнародного інвестора може виглядати дещо хиткою та нестабільною, адже гроші люблять тишу, а країна бореться з окупантом. Втім, попри це успіх інвестиційного форуму і перебування в нашому краї бізнесменів з багатьох країн свідчить про потенціал нашого краю.
— Тернопіль зміцнює імідж України, показує себе як тихе та привітне європейське місто. Думаю, що результати форуму «Тернопільщина – Invest 2017» в успішній реалізації інноваційних проектів, у розбудові нашого краю, — додав Ігор Гуда.
Довідка: Будівельна компанія «Креатор-Буд» понад 10 років успішно працює в Тернополі, кілька років зводить житло у Львові, а також виходить на київський ринок. Лише в Тернополі компанія створила півтисячі робочих місць та є одним з найбільших платників податків. Компанія відома також тим, що допомагала зводити захисні споруди на передовій, крім того, в Тернополі будує житло для ветеранів АТО. Ігор Гуда — знаний меценат та соціально відповідальний підприємець, який постійно долучається до важливих проектів.