Головна Новини Ігор Гуда: Ікона, яка повернулась до Зарваниці, стане підтримкою для тисяч християн

Ігор Гуда: Ікона, яка повернулась до Зарваниці, стане підтримкою для тисяч християн

Сотні вірян та десятки священиків зустрічали Короновану копію ікони Зарваницької Матері Божої, яка повернулась на Тернопільщину. Святиня кілька місяців перебувала за кордоном, а зараз повернулась із Коронами, які у Ватикані благословив для неї Папа Римський. Святиня з Тернопільщини кілька місяців перебувала у парафіяльних осередках Європи. Перед нею молилися українські заробітчани, церковні лідери і віряни Римо-католицької Церкви.

Копію ікони в 1922 році написав відомий художник Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її зберігали в приватному помешканні, тож святиня дуже зруйнувалась. Торік, після Всеукраїнської прощі в Зарваниці, ікону відреставрували та доставили у Рим. А 15 жовтня минулого року у Ватикані отець Франциск, Папа Римський, благословив корони для ікони Матері Божої Зарваницької. Це стало підтвердженням її чудодійної сили.

Перевезення ікони та перебування її у Римі стало можливим завдяки співпраці Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ та підприємця та мецената, керівника будівельної компанії «Креатор-Буд» та засновника благодійного фонду «Твори добро» Ігоря Гуди. Разом з дружиною Наталею він взяв на себе витрати з перевезення святині. Подружжя було присутнє на Божественній Літургії з Святішим Отцем та піднесло літургійну Чашу до Папи під час Божественної Меси.

Ігор Гуда каже, що біля ікони відчувається особлива благодать.

«Зарваниця – це незвичайне місце, яке щороку притягує до себе сотні тисяч християн з цілої України та зі всього світу. Сюди їдуть за душевним спокоєм та благословенням. В Зарваниці відчувається умиротворення та Божа благодать. У кожного з нас є важкі моменти, інколи ми всі опиняємось на роздоріжжі чи переживаємо важкі втрати. Зарваниця допомагає згадати, ким ми є насправді і для чого прийшли у цей світ. Зараз, коли коронована ікона повернулась до Зарваниці, тут буватиме ще більше людей. Ікона стала ще одним символом віри, який підтримуватиме сотні тисяч українців з усього світу», – впевнений Ігор Гуда.

Нагадаємо, Ігор Гуда та його благодійний фонд «Твори добро» не один рік допомагає Тернопільсько-Зборівській архиєпархії. Так, минулого року меценат з благословення Митрополита Василія Семенюка допоміг в транспортуванні на Тернопільщину з Ватикану Нерукотворний образ Спаса з Едеси, біля якого молились сотні тисяч вірян. 


Меценат переконаний, що допомагати ближнім – це можливість, тож він вдячний, що має її. Адже у всі часи меценати та підприємці надавали руку підтримки і громаді, і державі, і церкві.

Фото: Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ