Головна Новини Ігор Гуда: Учасники «Ігор героїв» демонструють величезну волю до життя

Ігор Гуда: Учасники «Ігор героїв» демонструють величезну волю до життя

Тернопіль готується до приїзду спортсменів з інвалідністю, які візьмуть участь у змаганнях з силового багатоборства «Ігри Героїв». Очікується, що на змагання прибудуть відомі бойові командири, військові, що отримали поранення в АТО, а також участь братимуть цивільні, які за різних обставин отримали інвалідність.

Як розповідає один з ініціаторів змагань Святослав Олійник, «Ігри героїв» змогли мотивувати і відродити інтерес до життя в тих людей, які залишились без рук чи ніг, або пересуваються за допомогою інвалідного візка. Святослав – теж учасник змагань. Він не може ходити, але це не заважає йому виступати на змаганнях з кросфіту, займатися жимом лежачи, лазити по канату. Каже, щоб тримати себе в тонусі – треба регулярно тренуватись.

Організатори «Ігор Героїв» зізнаються: подібні змагання хотіли організувати давно, але щоб привезти до Тернополя учасників, зробити промоцію заходу, купити кубки та подарунки, потрібні чималі кошти. Дійство стало можливим тільки завдяки допомозі підприємців та небайдужих людей. Одним із головних меценатів заходу став директор будівельної компанії «Креатор-Буд», підприємець Ігор Гуда.

«Коли я дізнався про такі змагання, то, звісно, відразу вирішив підтримати, бо подібні заходи мають величезне значення для всіх нас. Головна мета змагань – психологічна та фізична реабілітація бійців, які отримали інвалідність. Але, як бачимо, до змагань долучились і цивільні люди, які отримали травми за інших життєвих обставин. Ці спортсмени демонструють величезну жагу до життя, вони мотивують не тільки один одного, а й нас. Мимоволі думаєш, що коли таке можуть робити люди з інвалідністю, то інші не мають права опускати руки і здаватись», – говорить Ігор Гуда.

З цією думкою погоджується один з організаторів змагань, ветеран третього полку спеціального призначення Володимир Розумяк.

«Війна залишає відбиток на кожному, але найважче тим, хто отримав фізичні травми. Перебування в середовищі побратимів, бойових друзів, таких самих по духу людей – сприяє швидшій адаптації. Люди, які беруть участь в змаганнях, двічі герої. Вони вчинили як справжні чоловіки і пішли обороняти країну – це раз, а нині вони продовжують вже в інший спосіб служити своїй країні, мотивуючи всіх до занять спортом», – зазначає Володимир Розумяк.

Нагадаємо, змагання «Ігри героїв» відбудуться 10 лютого в ТРЦ «Подоляни», початок об 11:00 год.