Головна Новини Є складні випадки: як переносять коронавірус маленькі тернополяни (Відео)

Є складні випадки: як переносять коронавірус маленькі тернополяни (Відео)

У Тернопільській міській дитячій лікарні від початку епідемії пролікували 273 особи, хворих на коронавірус. З них 177 дітей.

Завідувачка інфекційного відділення КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Ольга Дивоняк розповідає, медики продовжують лікувати тих, хто хворіє на коронавірус і слідкувати, як хвороба впливає на малечу, Т1

Лікарка каже, зараз у відділенні є 5 діток і 1 дорослий, які інфіковані COVID-19, і одна дитина та один дорослий у реанімаційному відділенні. Стан дітей середньотяжкий, окремих дітей задовільний, вони завершують лікування.

Коронавірусна інфекція – справді складна хвороба, переконує лікарка, і хоч за статистикою більшість дітей переносять її легко, все ж є складні випадки, на які варто звернути увагу. Ольга Дивоняк каже, були у них діти з пневмоніями, а одна 2-місячна дитина мала важкий перебіг хвороби, тому не варто думати, що діти переносять цю інфекцію легко.

До того ж у двох дітей, які лікувались тут, після перенесеного COVID, виявили небезпечний кавасакі-подібний синдром. Схожі випадки фіксують не лише в Україні, але й у країнах Європи.

Завідувачка інфекційного відділення пояснює, кавасакі-подібний синдром супроводжується високою температурою тіла, появою висипань, може бути набряк на кінцівках, болі в животі. Найгірше те, що хвороба  може закінчитись формуванням аневризм коронарних артерій, що в майбутньому може мати летальні наслідки.

Турбує батьків  і актуальне питання, чи можна вакцинувати дітей, які перехворіли на COVID-19. Ольга Дивоняк стверджує – робити щеплення потрібно без виключення.

Вплив коронавірусної інфекції на здоров’я і життя дитини ще доведеться вивчити медикам, підсумовує Ольга Дивоняк. Але те, що зміни будуть – це факт. За дослідженням лікарів у багатьох дітей, які перехворіли на COVID-19, з’явилися відхилення у показниках роботи органів. Спостерігаються проблеми і з серцем, і поки невідомо, чи не залишаться вони на все життя.