Головна Новини “Я зроблю все, що зможу”: в Тернополі волонтерить 59-річний чоловік з Китаю

“Я зроблю все, що зможу”: в Тернополі волонтерить 59-річний чоловік з Китаю

9-річний волонтер з китайського міста Гонконг Семмі Соу приїхав допомагати тернопільському благодійному фонду “Карітас”. Чоловік розповів Суспільному, що знає про війну в Україні з новин.

За його словами, на початку літа вирішив звернувся в благодійну організацію “Карітас Тернопіль”.

“Деякі люди казали: “Ти можеш просто надіслати гроші”. Так, це правда, гроші – це важливо, але я всім серцем хотів приїхати сюди, щоби залишитися з вами хоча б на деякий час. Я зроблю все, що зможу. Я написав, що можу бути водієм, можу роздавати їжу чи одяг, будь-що. І в липні “Карітас Тернопіль” відповів, що мене запрошують приїхати й приєднатися до них. Я почав дуже панікувати перед приїздом сюди. Дехто з моєї родини почав підбадьорювати мене, а дехто казав, що я не зможу багато допомогти, а буду тільки турбувати людей тут. Але я досі думаю, що може мій приїзд дасть якусь психологічну підтримку тутешнім людям”, – говорить Семмі.

Усім серцем хотів приїхати в Україну: в Тернополі волонтерить 59-річний чоловік з Китаю

Семмі Соу допомагає сортувати гуманітарну допомогу. Суспільне Тернопіль

Волонтери “Карітасу” разом із Семмі вже були у Великогаївській громаді. Там роздавали допомогу переселенцям. У Тернополі в приміщенні благодійного фонду Семмі формує гуманітарні набори, каже соціальна працівниця “Карітасу” Наталія Процик.

Усім серцем хотів приїхати в Україну: в Тернополі волонтерить 59-річний чоловік з Китаю

Наталія Процик, соціальна працівниця благодійного фонду “Карітас Тернопіль”. Суспільне Тернопіль

“Ми долучаємо його до виїзду в громади, де, власне, Семмі допомагає видавати гуманітарну допомогу внутрішньо переміщених людям. Також у нас будуть відбуватися події в “Карітасі Тернопіль”. Зокрема, зустрічі з волонтерами. Плануємо захід, присвячений нашим працівникам. Семмі буде розповідати про свою участь в “Карітасі Гонконг”, поділиться досвідом. Ми порівняємо діяльність різних “Карітасів”. Я думаю, що це дуже цікавий досвід для нашого фонду, тому що ми вперше приймаємо волонтерів з інших країн”, – каже Наталія.

У тернопільському “Карітасі” Семмі перебуватиме три тижні.