Головна Новини Як у Тернополі вирішать питання із гаражами для учасників АТО

Як у Тернополі вирішать питання із гаражами для учасників АТО

Перші рішення про виділення земельних ділянок для розміщення гаражів для учасників АТО мають внести на розгляд депутатів на чергову сесію міської ради 24 жовтня. Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету 18 жовтня.
Начальник відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр повідомив, що схема розміщення гаражів уже розроблена, але затримка за переліком учасників АТО, яким мають надати земельні ділянки. Міська рада готова виділити місце для 300 гаражів, а претендентів на них є значно більше. Визначити учасників АТО, які потребують гаражів та надати їх перелік, за словами Віктора Кібляра, мала голова громадської організації Ружена Волянська. Але в управлінні списку ще не отримали.
«Тільки по одній громадській організації є 300 учасників АТО, а по всіх разом їх більше, – зазначила Вікторія Остапчук, заступник міського голови. – Кожен громадянин має звертатись особисто із заявою, тому на цю сесію не реально підготувати проекти рішень. У п’ятницю мають бути роздані матеріали, треба виїжджати на місце, у рішенні мають бути вказані технічні дані. Ми можемо прийняти рішення сесії тільки про визначення масиву про розміщення гаражів.».
Міський голова Сергій Надал зазначив, що питання це на профільній комісії не можуть розглянути вже три місяці. Тому запропонував розподілити кількість гаражів пропорційно між усіма АТОвцями з різних організацій та внести проекти рішень у порядок денний сесії з голосу. Наостанок він наголосив, що на сесію мають бути подані проекти рішеннь мінімум по десяти учасниках АТО, яким будуть надані ділянки під гаражі.