Головна Новини Як на Тернопільщині судили чиновника хабарника Олега Федорціва

Як на Тернопільщині судили чиновника хабарника Олега Федорціва

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області частково задовольнила апеляційні скарги обвинуваченого Олега Ф. та його захисника на вирок Тернопільського міськрайонного суду, повідомили в прес-службі апеляційного суду Тернопільської області.

             Цим вироком 65-річного Олега Ф. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (отримання неправомірної вигоди службовою особою яка займає відповідальне становище) та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки та конфіскацією всього належного майна. На підставі ст. 54 КК України Олега Ф. позбавлено 7 рангу державного службовця.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, Олег Ф., будучи керівником територіального підрозділу центрального органу виконавчої влади, мав статус державного службовця 7 рангу 4 категорії, та належав до службових осіб, які займають відповідальне становище, вступив у змову з головним спеціалістом цієї установи з метою вимагання та отримування грошей від підприємців за непроведення перевірок, приховування виявлених порушень та зменшення суми штрафів.

В апеляційних скаргах обвинувачений Олег Ф. та його захисник просили вирок суду скасувати та призначити новий судовий розгляд у суді першої інстанції в іншому складі суду внаслідок істотних порушень кримінального процесуального закону.

Прокурор у апеляційній скарзі також просив вирок суду скасувати та постановити новий вирок внаслідок невірного застосування кримінального закону.

Перевіривши матеріали провадження та дослідивши докази, колегія суддів апеляційного суду вирок суду змінила, визнала недоведеними деякі факти отримання неправомірної вигоди Олегом Ф. і пом’якшила йому покарання до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки із конфіскацією всього належного йому майна та позбавленням 7 рангу державного службовця.