Головна Новини Як Барну “послали” в “Укргідроенерго”

Як Барну “послали” в “Укргідроенерго”

Дністер

В березні народний депутат Олег Барна отримав віповідь на запит про будівництва міні ГЕС на Дністрі. В якому він пропонував не розробляти техніко-економічного обгрунтуваня до того, поки не відбудуться громадські слухання.

Отримав відповідь від керівника “Укргідроенерго” на моє звернення від 18 січня про недопустимість проведення тендеру на суму 155млн.грн. на виготовлення Техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) щодо будівництва каскаду ГЕС на Дністрі без попереднього погодження із громадами, природоохоронними структурами. Керівник стверджує, що обговорення з громадами можливе тільки на підставі вже виготовленого ТЕО. Подав депутатське звернення більш жорсткого вже змісту і попередив про недопущення неврахування думки громад та недопущення дерибану, неефективного використання державних коштів на завідомо “мертві” проекти. 
Пошукайте подібні звернення інших депутатів від громад Дністровського басейну” – написав Барна.

У відповіді “Укргідроенерго” йдеться про те, що ПАТ здійснює лише роботи в частині проведення тендеру та розробки техніко-економічного обгрунтування побудови каскаду ГЕС на Дністрі.

Перед цим будуть проводитися громадські слухання техніко-економічного обгрунтуваня попередження паводків та доцільності будівництва гребель.