Головна Новини Які сюрпризи чекають тернопільських пільговиків з 1 березня

Які сюрпризи чекають тернопільських пільговиків з 1 березня

З першого березня 2018 року пільговики зможуть безкоштовно їздити у громадському транспорті Тернополя тільки за наявності електронного квитка «Соціальна карта тернополянина». Це стосується усіх категорій пільговиків, як пенсіонерів, так і студентів, учнів та всіх інших, які, відповідно до законодавства, мають право безоплатного користування громадським пасажирським транспортом. В автобусах і маршрутках таке правило діє вже з 1 лютого, а тепер його поширюють і на тролейбуси. Не стосується воно тільки учасників бойових дій, які можуть їздити, пред’явивши тільки посвідчення.

«До цього часу пенсіонери, студенти та всі інші пільгові категорії населення могли їздити безкоштовно або за півціни при пред’явлені відповідного документа, – зазначає Ігор Мединський, начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку. – З першого березня у тролейбусах у всіх кондукторів ми вилучаємо службові пільгові електронні карточки. Вони матимуть тільки ті, які використовують для пасажирів, які розраховуються готівкою. Посвідчення буде недостатньо для того, щоб отримати пільговий квиток. Обов’язково ще має бути персоніфікований електронний квиток «Соціальна карта тернополянина». В автотранспорті він вступив у силу з 1 лютого. За місяць часу пільговики мали можливість виготовити або отримати замовлені персоніфіковані пільгові електронні квитки, і з 1 березня в електротранспорті всі пільговики їдуть по електронному квитку. У кондуктора вже не буде електронного квитка для пільговиків, які будуть показувати посвідчення. Якщо у них не буде персоніфікованого електронного квитка, то треба буде оплачувати повну вартість проїзду або користуватися неперсоніфікованим електронним квитком. Останні можна придбати за 20 гривень у місцях продажу та поповнення електронних квитків тривалого користування.».

За даними управління соціальної політики у Тернополі є 54 тисячі пільговиків. Пільгову «Карту тернополянина» або «Файну карту» із них отримали майже 40 тисяч осіб. Виготовляють її безкоштовно упродовж 25 днів. Пільговики, які ще не мають такої картки, можуть звернутися в управлінні соціальної політики, що на вулиці Лисенка, 8 або до Оператора електронних систем міста за адресою вулиця Чорновола, 1, ІІ поверх. Із собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення.