Головна Новини Які стільці вибрати у вітальню?

Які стільці вибрати у вітальню?

Вітальня відіграє важливу роль у житловому приміщенні. Тут збираються члени родини, тут зустрічають гостей. У вітальні відпочивають, розмовляють, організовують сімейні обіди та святкові банкети, працюють, розважаються. Тому у такій багатофункціональній кімнаті часто встановлюють стіл, а до нього підбирають стільці.

Які ж стільці слід вибирати у вітальню? На які параметри звертати увагу?

Стільці у вітальню та стиль помешкання

Стільці як необхідний атрибут вітальні повинні відповідати стилю самої кімнати, тому серед широкого асортименту на amf.com.ua/stulja/ слід обирати відповідний дизайну варіант.

Вітальня у класичному стилі. Стільці для неї вибираються плавних форм,без зайвих завитків та дрібничок. Матеріал — тільки деревина, часто цінних та рідкісних порід. Стільці, як і інші меблі класичного стилю, можуть інкрустуватися напівкоштовним камінням, декоруватися різьбленням. В якості оббивки використовується шовк, дорога бавовна, оксамит.

Кімната у сільському стилі, кантрі, рустик. Стільці можуть бути з дерева — грубі, прості чи штучно зістарені. Гарно вписуються у інтер’єр і плетені з лози, ротангу стільці-напівкрісла.

Стиль бохо вітає вінтажні меблі, тому стільці повинні відповідати такому ж образу. Це можуть бути стільці з кованими спинками, дерев’яні з м’яким сидінням з оббивкою з плюшу, велюру.

Для віталень у сучасних стилях авангард, лофт, хай-тек підійдуть незвичні за формою та конструкцією стільці або ж раціональні та стримані. Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів — з прозорого чи кольорового пластику, з металу та, навіть, з вторинної сировини. Нерідко використовуються трансформовані стільці, які легко складаються та розкладаються, або, навіть, перетворюються на невеликий стіл чи поличку.

Вітальні у стилі бароко, рококо, ампір — розкішні, багаті. І стільці відповідають цьому шику — вони помпезні, з дорогою оббивкою, з ніжками у вигляді лап хижаків, з різьбленням та лакуванням. Матеріалом для таких стільців слугує деревина дубу, буку, червоного дерева.

Футуристична вітальня наповнена інколи нереальними речами. Стільці часто мають несиметричну форму, незвичну конструкцію, можуть бути виконані під замовлення. Але й серед фабричних серійних моделей можливо знайти стілець для вітальні у стилі футуризм — з пластиковим сидінням напівкруглих форм та металевими чи дерев’яними ніжками, напівпрозорі стільці чи повністю хромовані.

Молодіжний поп-арт у вітальні полюбляє використання яскравих контрастних кольорів при оформленні кімнати, тому оригінальним акцентом стануть незвичні за формою та кольором стільці. Навіть звичайні пластикові вуличні крісла можна гарно та гармонійно обіграти у дизайні.

Стільці у вітальню та колірні характеристики

Стільці повинні гармонійно вписуватися у дизайн інтер’єру за колірними характеристиками. Наприклад, для вітальні, оформленої у темних відтінках, краще обирати стільці світлі, і навпаки. Контрастне рішення завжди виглядає цікаво.

Стільці можуть дублювати за кольором меблі — стільницю стола, шафу, стелаж. Можуть бути в тон стіні чи підлоги.

Оригінально виглядає у спокійній за оформленням вітальні столовий комплект, де стільниця столу, сидіння та спинка стільців мають насичені яскраві відтінки. Також колір стільця може створювати єдину композицію з декором чи текстилем.

Загальним правилом при виборі будь-яких стільців для вітальні є їх зручність. При цьому слід вважати на глибину та ширину сидіння, кут нахилу спинки, наявність чи відсутність підлокітників. Стілець повинен бути стійким та забезпечувати комфортне, зручне розташування на ньому.