Головна Новини Юліана Туницька з Тернопілля завоювала бронзу на чемпіонаті Європи з санного спорту...

Юліана Туницька з Тернопілля завоювала бронзу на чемпіонаті Європи з санного спорту серед молоді

Як повідомили у Федерація санного спорту Тернопільська області, в латвійському місті Сігулда фінішував 52 Чемпіонат Європи з санного спорту. Спортсменка з Тернопілля Юліана Туницька здобула бронзову нагороду серед молоді U-23.

Першого дня змагань серед чоловіків на одномісних санях перемогу здобув німецький спортсмени Фелікс Лох, який у другому заїзді показав результат, близький до рекорду траси. Українські спортсмени теж відзначилися хорошими результатами і в підсумковому протоколі вихованець обласної ШВСМ, кременчанин Андрій Мандзій посів 14 місце, а Антон Дукач – 19-те.

У змаганнях двомісних екіпажів перемогли латвійські спортсмени брати Анріс та Юріс Сикси. Наші Ігор Стахів і Андрій Лисецький (найкращий український екіпаж) зайняли лише 16 місце.

У змаганнях серед жінок перемогу святкувала росіянка Тетяна Іванова. Найкращою з українських саночниць стала наша Юліана Туницька (12 місце).

Завершилися змагання естафетою, в якій перемогу здобула збірна команда Росії, встановивши рекорд траси в цьому виді програми. Українська команда (Олена Стецків, Андрій Мандзій, Ігор Стахів та Андрій Лисецький) посіла 6 місце.

Паралельно з дорослим чемпіонатом проходив чемпіонат Європи серед молоді U-23. Кременчанка Юліана Туницька в гострій боротьбі з австрійською спортсменка завоювала для збірної команди України бронзову медаль.