13 травня, у Тернополі частково запрацювали ринки. Окрім цього, роботу відновили магазини та заклади громадського харчування. Єдина умова до підприємців – дотримання жорстких санітарних норм. Як пройшов перший робочий день після карантину журналісти “Файного міста” поцікавилися у працівників ринку, пише 0352
“Відкрилися, але радості від того мало. Треба ще з місяць чекати, щоби торг дійсно пішов, – каже продавець магазину з одягом. Люди не мають грошей. Заходять, цікавляться, кажуть, що дуже гарні речі і йдуть. Ще тримають гроші, бо не знають, коли то все закінчиться. Та й, щоб сказати, що є покупці, то не можна. Мало людей, то, мабуть, тому що з сіл ще не мають чим добратися.”
Трохи кращі справи у торговців овочами та фруктами. Торгівля йде жвавіше.
“Купують переважно огірки, помідори, редиска у попиті, але все беруть невеликими об’ємами. Грошей не мають. Полуниця також смакує, хоча й не всім по кишені, – розповідає пані Марія.
До слова, вартість цієї ягоди на ринку коливається у межах 100-110 гривень за кілограм. Тиждень тому, як ми вже повідомляли, у супермаркеті Тернополя полуниця вартувала 200 гривень за кілограм.