Головна Новини Що в Тернополі відремонтують за 20 мільйонів гривень?

Що в Тернополі відремонтують за 20 мільйонів гривень?

Більше 20 мільйонів гривень витратять з міського бюджету на ремонт міжквартальних проїздів та тротуарів у наступні два роки. Відповідні титульні списки затвердили на нещодавньому засіданні виконкому.

У переліку капітального ремонту міжквартальних проїздів є 24 об’єкти. Для деяких з них виділені кошти тільки для виготовлення проектно-кошторисної документації.

«Закладаємо на ремонт міжквартальних проїздів суму 10 мільйонів 670 гривень, – зауважив Владислав Стемковський, заступник міського голови. – Об’єктів багато, ряд мають тільки кошти для замовлення ПКД. Можливо будуть кошти у дохідній частині бюджету, тоді зробимо перерозподіл і додамо необхідні ресурси.».

Заплановано відремонтувати проїзди на Київській,12; Петлюри,2-6; Петлюри,2-Купчинського,1Б; Живова,14 та 18; Героїв Крут, 7 та 13; Корольова,6-ЗОШ№22; Макаренка,6-4; Просвіти,12-Лучаківського,5Б та інші.

На ремонт тротуарів у міськраді на 2021-2022 роки передбачили 11 мільйонів гривень. Усього є 16 об’єктів, два з них на вулиці Крушельницькій в районі житлового будинку №1А, ремонтуватимуть за кошти підприємців. Вартість ремонтів тротуарів в місті коливається від 800 тисяч до 2 мільйонів 800 тисяч гривень. Найдорожчий об’єкт – це капітальний ремонт – заміна покриття тротуару фігурними елементами мощення на вулиці Весела. Капітальний ремонт тротуару та пішохідних зон поблизу житлових будинків на вулиці Великого, 6-12 обійдеться в 1 мільйон 600 тисяч гривень, капітальний ремонт пішохідної доріжки над підпірною стіною на вулицях Карпенка- Миру – 1 мільйон 500 тисяч гривень. Капітальний ремонт тротуару на Лесі Українки на ділянці від заїзду до житлового будинку №18 до вулиці Протасевича коштуватиме 1 мільйон 200 тисяч, ремонт тротуарів на вулиці Парковій – один мільйон.