Головна Новини Шість з половиною тисяч учасників АТО подали заяви на отримання земельних ділянок...

Шість з половиною тисяч учасників АТО подали заяви на отримання земельних ділянок на Тернопільщині

земля

З початку запровадження ініціативи про забезпечення землею учасників антитерористичної операції та членів родин загиблих воїнів в Тернопільській області отримали 6444 звернення учасників АТО щодо виділення земельних ділянок для різного цільового призначення.

На сьогодні в Тернопільській області зарезервовано 5699 тис. гектарів земель для надання у власність учасникам антитерористичної операції. Найбільше площ запропоновані у Борщівському, Зборівському, Шумському районах Тернопільщини.

Фахівці Держгеокадастру Тернопільської області підготували 3512 дозволів на розроблення проектів землеустрою на наділи площею 2745,9 гектарів. Органи місцевого самоврядування прийняли 852 рішення на землі загальною площею 559,3 гектари.

Військовослужбовці вже завершили процедуру оформлення у власність 2197 земельних ділянок загальною площею 1402,3 гектари. З них органи місцевого самоврядування прийняли 368 рішень про надання 1013 земельних ділянок площею 350,3 га, та Головним управлінням в Тернопільській області прийнято 1829 таких наказів на землі загальною площею 1052 гектари.

Землевпорядною службою Тернопільщини надано сім’ям військовослужбовців, які загинули в ході антитерористичної операції 92 дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок площею 68,2 га та затверджено 39 проектів землеустрою на наділи площею 30,7 гектарів. Варто зазначити, що сім’ям загиблих воїнів державні підприємства ДП «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та Тернопільська регіональна філія ДП «Центр «ДЗК» послуги на виготовлення проектної документації надають безкоштовно.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.