Головна Новини Штрафи за безквитковий проїзд у транспорті виписуватимуть контролери

Штрафи за безквитковий проїзд у транспорті виписуватимуть контролери

Контролери комунального підприємства «Тернопільелектротранс» отримали право штрафувати пасажирів за безквитковий проїзд безпосередньо під час фіксації порушення правил користування громадським транспортом. Відповідне рішення прийняли під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради 20 грудня.

“Йдеться про те, щоб надати право контролерам КП «Тернопільелектротранс» накладати штрафи за безквитковий проїзд від імені виконавчого комітету, – пояснив Ігор Мединський, начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку. – Цього вимагає стаття 135 кодексу України про адміністративні правопорушення”.

Міський голова Сергій Надал уточнив, що при виявлені пасажира без квитка контролери одразу будуть складати протокол та видаватимуть йому постанову про сплату штрафу. Пасажир-порушник повинен буде або сплатити його на місці, або оскаржувати виписаний штраф у суді.

До речі, усі рішення 20 грудня виконком приймав в оновленому складі. Відповідно до прийнятого на 31 сесії міської ради рішення, членами виконкому стало ще четверо виконуючих обов’язки старост із сіл Зборівського району, які приєдналися до обласного центру.