Головна Новини “Шпигун” Богомола претендує на спірну земельну ділянку

“Шпигун” Богомола претендує на спірну земельну ділянку

Начальник Тернопільського відділу Національної поліції Сергій Гаврилюк увійшов до складу виконавчого комітету міської ради. Таке рішення депутати прийняли під час сесії 24 лютого. Щоправда, перед тим, як його прийняти, вони висловили ряд зауважень до роботи відділу поліції, мали запитання і до посадовця. Йшлося про те що депутати місяцями не можуть дочекатися відповідей на свої звернення, надіслані у відділ поліції. А ті хто все-таки дочекається документу, можуть отримати його без підпису начальника. Тож, зауважили, що керівнику варто пояснити працівникам, що із запитами депутатів треба працювати оперативніше. Свою думку щодо введення Сергія Гаврилюка до складу виконкому висловив і присутній на сесії керівник ВО «Автомайдан» Ігор Василів.

«Сергію Васильовичу, чесне слово вам даю від активістів, що більше не будемо ходити на сесії по ваших питаннях щодо виділення землі, – сказав Ігор Василів. – Ви дійсно маєте право, як власник карточки учасника бойових дій отримати земельну ділянку. Просто хочемо нагадати, що у вас як офіцера, є ще честь і гідність. Друге. Не вводьте в оману депутатів і голову стосовно того, що це була ідея активістів, щоб ви мали тільки дорадчий голос на виконкомі. Наша позиція дуже проста: така криміногенна обстановка, яка є в Тернополі і так, як ви вмієте відповідати на звернення депутатів, які можуть прийти без вашого підпису, я би вам порадив замість того, щоб бути у виконкомі приділити увагу налагодженню роботи на відповіді депутатам і громадським активістам. А те що ви говорили про дорадчий голос – це була ініціатива Олександра Богомола який вважає, що ви будете у виконкомі його шпигуном, це для вас Сергію Віталійовичу».

Міський голова у відповідь зазначив, що буде тільки радий «відкритому шпигунові» Богомола у виконкому, бо переконаний, що тоді інформація доходитиме куди треба і буде відповідна реакція.

А щодо згаданої земельної ділянки, то як зауважив Сергій Надал начальник поліції має на неї право, як учасник АТО. У чому ж проблема пояснив депутат Іван Сороколіт.

«Це мій округ по тій ділянці, де ви звернулися із заявою на отримання земельної ділянки, – каже Іван Сороколіт. – Є нюанс, що будинок, який межує з цією ділянкою, належить сім’ї, яка мене, як депутата просить допомогти їм не надавати цю ділянку. Коли вони узаконювали землю під старою хатою, їм сказали від дороги відступити, тому що там проходить червона лінія. Тобто ту ділянку, на яку ви претендуєте, їм сказали, що її не можна долучити, це виходить перед їхньою хатою. Хочу уточнити: ви наполягаєте перед депутатами розуміючи, що є звернення людей, ставити цей проект рішення на затвердження і створювати таким чином конфлікт?».

Та відповіді депутат від поліцейського не отримав, оскільки міський голова зазначив, що на даний момент розглядається питання введення його у виконавчий комітет, а не виділення Гаврилюку земельної ділянки.

«Зараз не розглядається питання видачі ділянки Гаврилюку, – сказав Сергій Надал. – Воно є у порядку денному, і я би просив задавати ці питання під час розгляду земельного питання. Запросити людей, запросити всі сторони і нехай йдуть запитання-відповіді.».

Питання про виділення земельної ділянки начальнику поліції планували розглянути 24 лютого, але депутати дійшли тільки до проекту рішення про внесення змін до генерального плану Тернополя. І наступне пленарне засідання відклали до висновків робочої групи щодо головного містобудівного документу.