Головна Новини Шкільні лінійки до Останнього дзвоника у Тернополі пройдуть у новому форматі?

Шкільні лінійки до Останнього дзвоника у Тернополі пройдуть у новому форматі?

Останній дзвінок для тернопільських школярів продзвенить вже у цю п’ятницю, 25 травня. Хто з нас не пам’ятає свої шкільні лінійки? Одягаючись у красиву форму і з квітучим букетом для вчительки ми йшли до школи, зустрічали однокласників, вставали класом на позначене місце і чекали на початок навчального року, або ж навпаки, це був останній дзвоник – особливе свято для випускників, вчителів, батьків. Не зважаючи на погодні умови, стояли усі.

Та цього року усе може змінитися. Міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич пропонує вигадати альтернативу шкільним лінійкам.

Позиція Міністерства освіти і науки полягає в тому, що лінійки не є єдиним методом зібрати дітей і поговорити на важливі теми, – розповіла Лілія Гриневич.

Також вона додала, що забороняти лінійки буде неправильно.

Розумієте, це теж не метод дати команду і заборонити лінійки. Треба йти шляхом не заборон у цьому випадку, а просвітою вчительства, для того, щоб вони шукали і могли запропонувати більш цікаві методи роботи з дітьми, – впевнена Міністерка, – пише vseosvita.ua.

Та такої радості поділяють не всі батьки: хтось чекає урочистої лінійки. Іншим здається, що діти спричинять справжній хаос. А от учням подобається формат «нової» лінійки. Під пекучим сонцем стояти не потрібно. Сподіваємось, і учні, і батьки отримають задоволення, адже останній дзвоник має бути радісним днем для кожного