Головна Новини Школяр з Тернопільщини працює над видобутком енергії з відновних джерел

Школяр з Тернопільщини працює над видобутком енергії з відновних джерел

Владислав Ундерко уродженець мальовничого містечка на Скала-Подільська. Ставши в минулому році слухачем Малої Академії Наук, восьмикласник  зумів досягти вражаючого успіху на науковій ниві та здобув кілька перемог у престижних науково-технічних конкурсах, повідомляє zvistka.net.ua

Але найцікавіше те, що кілька днів тому він представляв свою наукову роботу в столиці, виступав перед Петром Порошенком, міністром освіти і науки Лілією Гриневич та ректором Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського Михайлом Згуровським.

Під керівництвом вчителя фізики Олександра Ющишина та викладача МАН Андрія Мулярчука Владислав досліджує можливість здобувати енергію з відновних джерел. Про це він і розповів організаторам зустрічі та Президенту України. Після цього юний школяр з Борщівщини разом з десятьма МАНівцями з усієї України та талановитими і визнаними українськими науковцями взяв участь у обговоренні проблем та перспектив сучасної науки, пошуках механізмів зменшення відтоку обдарованої молоді за кордон.