Головна Новини Школи, де вакциновано менше 80% освітян, закриють на карантин без дистанційки і...

Школи, де вакциновано менше 80% освітян, закриють на карантин без дистанційки і зарплатні

Сьогодні, 21 вересня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До засідання долучилися також голови обласних державних адміністрацій.

Державна комісія заслухала доповідь Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та розглянула питання впровадження в усіх регіонах країни «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. Відтак «жовтий» рівень епіднебезпеки в усіх регіонах України встановлено з 23 вересня.

Головна санітарна лікарка області каже, що згідно із Постановою Кабінету міністрів, якщо регіон перевищує показники по двох і більше показниках впродовж більш як трьох днів – це покази до впровадження «червоної» епідзони. Однак, щоб виправити становище урядовці дали Тернопільщині кілька днів. Зокрема для того, аби зробити усе, щоб вакцинувалися якомога більше освітян, людей з груп ризику тощо.

«Маємо ще трішки часу. Його треба використати максимум ефективно. Хочу зауважити, що з часу початку проведення вакцинації в області захворіли 263 вакцинованих людей. Переважна більшість перенесли хворобу легко, одиниці, з середнім перебігом, були госпіталізовані, з важким перебігом – жодного випадку», – сказала пані Чайчук.

Також Оксана Чайчук наголосила, що під час засідання комісії йшлося й про те, якщо у закладі вакциновані менше 80% працівників, його зачиняють на карантин, без дистанційного навчання і збереження заробітної плати.