Головна Новини Шестирічний Радимко заговорив після занять у чортківському “Домі милосердя” (Відео)

Шестирічний Радимко заговорив після занять у чортківському “Домі милосердя” (Відео)

Знайомтеся – цього сіроокого хлопчика звати Радим. У Дім Милосердя батьки привели його, коли йому було чотири. Радимчик з хорошої люблячої родини. Має сестричку Юлю. Медики поставили хлопчику діагноз аутизм. Дитина відвідувала спецгрупу в чортківському садочку, але заняття жодних результатів не давали. Батьки б і раді були віддати дитині найкраще, але як поводитися з особливим малюком, як допомогти і зарадити, вони не знали, пише МЕДІАТОР.

Коли Радим прийшов у Дім Милосердя, справитись з ним було складно, кажуть вихователі. Хлопчик не говорив, проте постійно кричав. Коли чогось хотів, влаштовував істерику. Зупинити дитину було важко.

З часом він звик до інших діток. Почав повторювати за ними рухи. Помаленьку привчився до порядку. У нього з’явився власний режим. Спершу почав відтворювати слова, а зараз відповідає на питання і сам може сказати, чого хоче. До цього хлопчик і спеціалісти йшли півтора року.

Зараз налагоджується зоровий контакт і поступово мовний, – кажуть спеціалісти. – В нього не було емоцій, а сьогодні він наспівує пісню «Ой смереко».

Нещодавно ми розповіли про  благодійний центр «Дім милосердя», який діє при церкві у Чорткові. Проживають у ньому 88 дітей і у кожного з них – свій діагноз і своя доля. Завдяки цілодобовій праці небайдужих людей, спеціалістів, у центрі починають розмовляти і робити перші кроки дітки, які раніше мовчали і не могли поворухнутися. Незабаром на нашому сайті з’явиться ще одна історія вихованки чортківського “Дому милосердя”.

Допомогти цим діткам може кожен з нас. Контакти: БО «Дім милосердя»

48500, вул. Монастирська, 2,
м. Чортків, Тернопільська обл., Україна

тел. + 38 067 130 26 04;
+ 38 098 643 56 96;
+ 38 098 423 75 72.

e-mail: dimmyloserdia@gmail.com
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=msfhz1k_A4I&w=560&h=315]