Головна Новини Шахраї вимагають гроші у підприємців від імені міського голови з Тернопільщини

Шахраї вимагають гроші у підприємців від імені міського голови з Тернопільщини

На адресу підприємців Бережанської міської об’єднаної громади надходять листи-звернення, у яких, прикриваючись ім’ям міського голови Бережан Ростислава Бортника, вимагають перерахувати кошти на програму гуманітарної грошової допомоги Збройним Силам України.

– Міська рада звертається до ТОВ…., керуючись ст. 14 Закону України «Про оборону України», Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» звертається до Вашого підприємства з проханням прийняти участь у програмі гуманітарної допомоги Збройним Силам України. Нашим воїнам вкрай необхідне обмундирування, а саме: бронежилети, далекоміри, прилади нічного бачення, теплові зори, GPS навігатори, розвантажувальні системи, що сприятиме підтримці здорового військового духу та захисту кордонів нашої країни. З метою підтримки наших захисників, наших героїв, що ціною свого життя та власною кров’ю здобувають мир і незалежність нашої країни, а також для надання фінансової допомоги існує картковий рахунок на ім’я… у А-Банк Україна. Усі дії узгодженні з Президентом. Наш святий обов’язок перед захисниками – це підтримати їх на всіх можливих напрямках діяльності! Єдина політика підтримки повинна надати нам всім можливість подолати складну ситуацію в нашій Батьківщині. Бо наша країна – це Україна!, – йдеться у так званому листі-зверненні за підписом міського голови Бережан Ростислава Бортника від 26 липня 2022 року. 

Міський голова Бережан Ростислав Бортник одразу відреагував на подібні листи, заявивши, що таких звернень нікому не направляв, а роблять їх… шахраї.

– Увага шахраї! Шановні Краяни! Жодного подібного листа ні я, ні міська рада не надсилала! Будьте уважні! Якщо отримували подібного листа, то неодмінно звертайтесь в поліцію або міську раду, – заявив Ростислав Бортник.
Джерело: Тижневик “Номер один”