Головна Новини Шахрай обікрав пенсіонера з Борщівщини

Шахрай обікрав пенсіонера з Борщівщини

Вам телефонують нібито із банку і повідомляють, що вашу картку заблоковано, просять пройти ідентифікацію, підтвердити дані, запам’ятайте –  це одна із схем шахрайства.  У випадку отримання такого дзвінка, негайно припиняйте розмову.
Самого від такої афери потерпів 65-річний житель Борщівського району. До нього зателефонував незнайомець, який представився працівником банку і сказав, що картка пенсіонера заблокована. Для її розблокування чоловіку необхідно було назвати представнику фінустанови код, який надійшов  на його мобільний телефон.  Що й  потерпілий зробив. Після цього з його рахунку зникло понад 2500 гривень.
Правоохоронці встановлюють особу зловмисника. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За це передбачено покарання включно до обмеження волі на строк до трьох років.
Аби запобігти такому виду злочину, співробітники поліції радять завжди перевіряти інформацію і переконатися в її правдивості. Запам’ятайте: працівники банку ніколи не телефонують до своїх клієнтів і не намагаються вивідати особисті дані «електронних гаманців».